Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Helicopter show a Rally show opět v Hradci: Diváci uvidí helikoptéry, létající auto i akrobacii Petra Kopfsteina
19.04.2017

zpět


Helicopter show a Rally show opět v Hradci: Diváci uvidí helikoptéry, létající auto i akrobacii Petra Kopfsteina Na tradiční akce Helicopter show a Rally show se diváci mohou těšit již v sobotu 13. května od 9 do 17 hodin. Akce každoročně nalákají na královéhradecké letiště desetitisíce diváků. Páteční program je připraven pro odbornou veřejnost a školy, sobota pro širokou veřejnost a rodiny s dětmi. Na své si přijdou milovníci rychlosti a silných motorů ve vzduchu i na zemi.
„V rámci dopoledního programu Helicopter show se představí s ukázkami své činnosti zástupci Krajského ředitelství Policie Královéhradeckého kraje, hasičských jednotek z Hradce Králové a Liberce, Správy železniční dopravní cesty, Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje, Záchranné brigády kynologů, Asociace Záchranný kruh, Celního úřadu pro Královéhradecký kraj a mnoho dalších. Se zajímavou novinkou dorazí TRANS HOSPITAL PLUS s.r.o. Představí totiž sanitku XXL určenou pro převoz nadměrně hmotných pacientů a sanitku nejnovější generace VW AMAROK, která je jedinou v ČR,“ říká za organizátory Helicopter Show Daniel Tuček a dodává: „Cílem ukázek je posílit povědomí veřejnosti o prevenci, dodržování bezpečnosti a záchraně lidských životů včetně samotné resuscitace pod dozorem zdravotnického personálu.“
 
Hlavní letecký program nabídne helikoptéry, létající auto i akrobacii v podání Petra Kopfsteina
Hlavní letový program poodkrývá Daniel Tuček: „Z naší flotily se vůbec poprvé ukáže v rámci Helicopter Show vrtulník typu EC135 s imatrikulací OK-DSE spolu s dalšími dvěma stroji tohoto typu. Máme potvrzenou účast vrtulníků výrobců Airbus Helicopters, Enstrom, Sikorsky, Cessna a mnoha dalších.“Diváci se mohou těšit také na létající auto GyroMotion, což je vírník homologovaný pro silniční provoz. Pověstné třešinky na dortu budou v barvách Red Bullu rovnou dvě. Nebe rozzáří vystoupení akrobatického pilota Petra Kopfsteina se strojem Extra 330SC, který hájí české barvy ve světové sérii Red Bull Air Race. „Věříme, že nás v letošním roce počasí nezklame a také pilot akrobatického vrtulníku BÖ105 předvede na nebi dechberoucí ukázky, které tu ještě k vidění nebyly. Výkruty a přemety vrtulníku v barvách Red Bullu jsou i pro nás organizátory velkých lákadlem, dodává Daniel Tuček.Chybět na akci nebude ani tradiční simulovaná dopravní nehoda, do níž se vůbec poprvé zapojí i záchranní psi s psovody. Účast na akci předběžně potvrdila také Armáda České republiky s vrtulníkem W3A Sokol od 24. základny dopravního letectva Praha-Kbely a vrtulníkem Mi-171Š z 22. zVrL.
 
Rally show pozve na testovací jízdy a vyvrcholí závodem v rámci Finále Mistrů
Rally Show  po roce opět otevře autodrom  CzechRing pro závodní speciály. Premiérou letošního roku budou paralelní jízdy na dvou okruzích. CzechRing tradičně přivítá nejlepší české teamy rally. Novinkou bude odpolední závod GPD Rally Cup, který se pojede v rámci závodu Finále Mistrů a obsazení bude opravdu hvězdné. Je totiž jen málo závodů, kde je možné porovnat závodní speciály homologované do mezinárodních soutěží FIA s vozy startujícími například v rallycrose nebo jiných soutěžích rally. Na startovní listině nebudou chybět ani legendy a historické závodní stroje. Okruhové speciály a divácky atraktivní drifty i sportovní vozy využijí polygon. Tato kombinace umožní start většímu počtu aut a pro diváky paralelní sledování obou tratí. Na offrodové dráze zazáří dakarské speciály a divácky oblíbené tiálové tatry a speciály.
"Tou nejúžasnější zprávou pro velké i malé návštěvníky je, že jízdu ve většině z těchto stovek strojů si mohou zkusit na vlastní kůži," prozrazuje zajímavosti z motoristické sportovní show organizátor Karel Pohner a dodává: „Na Autosalon Show okouzlí diváky novinky světových automobilek. Pro zájemce bude připravena zkušební jízda ve většině modelů po okruhu nebo po offroadové dráze. Opravdové dětské závodní stroje vybavené bezpečnostními prvky si otestují i nejmenší závodníci. Letošní novinkou budou motokáry pro děti od 5 do 8 let, dětské buginy a také silné motokárové stroje pro tatínky.“
 
Hlavní programy obou akcí budou na sebe navazovat. „Program letových ukázek koordinujeme s organizátory Rally Show tak, aby diváci nepřišli o to nejlepší ani z jedné akce,“doplňuje Tuček. Organizátoři pro návštěvníky hradeckého letiště zajistili turistický vláček, který jim bude zpříjemňovat přesun mezi místy obou akcí, což ocení zejména ti nejmenší. Diváci si užijí na jeden vstup bohatý program ve vzduchu i na zemi, včetně zážitkových jízd a letů na vlastní kůži. Vstup na nejrozsáhlejší leteckou a motoristickou show v České republice mají děti do 150 cm i osoby ZTP zdarma.
 
Více informací na webu akcí: www.helicoptershow.cz a www.rallyshow.cz.

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist