Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

FLAMENGO REUNION SESSION

FLAMENGO REUNION SESSION

Legendární kapela Flamengo je zpět!
16. DUBNA 2024 V 19.00 HODIN, ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

ROMANCE ČESKÁ

ROMANCE ČESKÁ

Koncert k Roku české hudby
25. DUBNA 2024 V 19.30 HOD., SÁL FILHARMONIE HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

HITMAKEŘI KLASICKÉ HUDBY

HITMAKEŘI KLASICKÉ HUDBY

Hudební lahůdky pro celou rodinu s divadelním zákuskem
13. DUBNA 2024 V 16.00 HODIN, SÁL FILHARMONIE HK

POCTA JIŘÍMU HASALOVI

POCTA JIŘÍMU HASALOVI

Vzpomínkový koncert na známého hradeckého kapelníka
10. DUBNA 2024 V 18.00 HODIN, SÁL FILHARMONIE HK

Kalendárium akcí

 <  BŘEZEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Doporučujeme #kulturní akce

Královéhradecké letiště ožije na nebi i na zemi: další ročník Helicopter Show a Rally Show se blíží
04.05.2018

zpět


Královéhradecké letiště ožije na nebi i na zemi: další ročník Helicopter Show a Rally Show se blíží Hradec Králové – Spojení silných strojů a profesionálů na zemi i ve vzduchu znovu přiláká na královéhradecké letiště desetitisíce návštěvníků. Nejlepší jezdci i nejzkušenější piloti předvedou své umění již 11. a 12. května 2018 na letišti v Hradci Králové v rámci nejrozsáhlejší letecké a motoristické show v České republice. V letošním roce připravili organizátoři mnoho novinek.
 
Páteční program Helicopter Show je tradičně připraven pro odbornou veřejnost i školy. „Profesionálové z řad složek IZS budou diskutovat nad tématy spojenými s leteckou záchrannou službou. Chybět nebude ani praktický výcvik leteckých záchranářů a složek IZS při záchraně osob z železničních vozidel (vagónů) v nepřístupném terénu na nádraží v Předměřicích nad Labem. V dopoledních hodinách budou odborní pracovníci školit děti v oblasti prevence, dodržování bezpečnosti a záchraně lidských životů včetně samotné resuscitace. Hasiči a piloti vrtulníku navíc ukážou, jak to funguje při jejich zásahu,“ komentuje za organizátora Helicopter Show Daniel Tuček.
 
Hlavní letový program bude pořádně nabitý
Sobotní program, který vypukne v 9:00 v obou areálech, je určen pro širokou veřejnost. Doprovodný program Helicopter Show nabídne ukázky činnosti hasičů, policistů, zdravotníků, kynologů a mnoha dalších. Na své si opět přijdou rodiny s dětmi. Pro nejmenší diváky bude připraveno mnoho soutěží a přesun mezi aktivitami jim zpříjemní turistický vláček. Hlavní letový program Helicopter Show začne ve 13:00, přičemž předskokani hlavního letového programu se na nebi ukážou již ve 12:00. Naopak Rally Show naladí návštěvníky hned od rána. Na okruhu se v úvodu předvedou historické vozy a legendy motorsportu, které paralelně doplní drifty a okruhové vozy.
V průběhu celého dne s výjimkou hlavního letového programu budou probíhat vyhlídkové lety na vrtulnících.
 
Pověstné třešničky na dortu v barvách Red Bullu přichystali organizátoři rovnou tři. Nebe rozzáří vystoupení akrobatického pilota Martina Šonky s letounem Extra 300 SR, který hájí české barvy ve světové sérii Red Bull Air Race a také jeho konkurenta z této série Petra Kopfsteina se strojem Extra 330SC. Dalším zástupcem hájícím barvy Red Bull bude jediný letu schopný a registrovaný vrtulník Bristol 171 Sycamore na světě, který předvede Siegfried „Blacky“ Schwarz. Vrtulník, jehož výroba začala před více než 70 lety, je lákadlem pro všechny návštěvníky.
Německé letectvo 1st Squadron Naval Airwings navíc nabídne návštěvníkům možnost prohlédnout si i kabinu vrtulníku Westland SeaKing MK 41.  Kromě toho se návštěvníci Helicopter show mohou těšit na autogramiádupilotů i motocyklového závodníka.
 
Představí se bezpočet vrtulníků i luxusních vozů
Statickou ukázku vrtulníků doplní luxusní a sportovní vozy jako Ferrari, Porsche, Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO a mnoho dalších. Návštěvníci si prohlédnou i formuli BMW, která ve své době stála u jezdeckých začátků například několikanásobného mistra světa Sebastiana Vettla, Nico Rosberga a mnoha dalších jezdců. Díky spolupráci s Friends Fest na Helicopter Show objevíte kousek Ameriky a kouzlo veteránů i nejnovějšího modelu Mustang.
 
„Diváci se mohou těšit také na vystoupení letounů Piper PA18 Super Cub, Swift, nebo Zlín 326. Svou účast potvrdila také armáda, která přiletí s vrtulníky Mi171Š, W3A Sokol a poprvé i Mi-24. Vrtulníky Mi-2 a Mi-17 se bude prezentovat společnost LOM Praha, která dorazí i s letounem L-39. Opět zde budou zastoupeni výrobci jako Airbus Helicopters, Enstrom, Sikorsky, Robinson, Bell Helicopters, Pilatus, Beechcraft, Mil nebo Cirrus,“ dodává Daniel Tuček.
 
Silná partnerství zaručí ten nejpestřejší program plný praktických ukázek
Jako každý rok podpoří Helicopter show svou účastí řada partnerů. Chybět nebudou ukázky činnosti hasičských jednotek z Hradce Králové a Liberce, Správy železniční a dopravní cesty, Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje, Policie ČR, Záchranné brigády kynologů, Asociace Záchranný kruh, Celního úřadu pro Královéhradecký kraj, Trans Hospital, Červeného kříže a mnoha dalších. Spolu s Generali si návštěvníci uvědomí důležitost používání bezpečnostních pásů na simulátoru otočení vozu.
 
Zásah všech složek IZS společně s vrtulníky u simulované hromadné nehody je každoročně velmi oblíbený, proto se na něj diváci mohou těšit i v letošním roce.
 
Rally show nabídne monopost Formule 1
Rally Show opět otevře autodrom CzechRing pro závodní speciály a již tradičně přivítá nejlepší české teamy rally. Na startovní listině nebudou chybět ani legendy a historické závodní stroje. Okruhové speciály a divácky atraktivní drifty i sportovní vozy využijí polygon. Tato kombinace umožní start většímu počtu aut a pro diváky paralelní sledování obou tratí. Na offroadové dráze i mimo areál si mohou návštěvníci vyzkoušet nové modely aut.
 
Zajímavosti z motoristické sportovní show prozrazuje organizátor Karel Pohner: „Letošní ročník Rally Show představí poprvé v ČR monopost Formule 1 stáj Red Bull, tuto statickou ukázku F1 doplní mnoho historických sportovních a závodních speciálů.  Další z novinek 2018 budou lety freestyle motokrosaře Petra Piláta, který bude létat ve výšce 12 metrů nad závodní dráhou a projíždějícími vozy. Na Autosalon Show okouzlí diváky novinky světových automobilek.“
 
Na chvíli závodním jezdcem nebo kopilotem
Vyzkoušet si jízdu v závodních autech nebo let v helikoptérách na vlastní kůži a navštívit depa plná legend světového motorsportu a helikoptér, to je sen většiny z fanoušků. Návštěvníci si mohou užít jízdu ve většině závodních speciálů na rally duálním okruhu se skokem přes most, v okruhových speciálech, driftech nebo sami řídit driftovací speciál (letošní premiéra). Opravdové dětské závodní stroje vybavené bezpečnostními prvky si otestují i nejmenší závodníci. Jsou připraveny motokáry, dětské buginy a čtyřkolky. Ti odvážní se svými rodiči pocítí, jaké to je, převrátit se s autem na střechu, narazit do zdi nebo řídit formuli 1 na simulátorech.  Děti mohou také bagrovat, řídit RC modely nebo skákat v legendárním skákacím autě VW brouk. Tatínkové si vyzkouší elektrická kola a jízdní vlastnosti nových sportovních automobilů z široké nabídky autosalonů.      
 
Doplňující informace:
Paralelní konání největší letecké akce zaměřené na vrtulníky s Rally a Autosalon Show přilákalo v minulých letech na letiště téměř tři desítky tisíc diváků. Povědomí o akci sahá až za hranice nejen východních Čech, ale i České republiky. Akce přivítá fanoušky z Nizozemí, Rakouska, Maďarska, Slovenska i Polska. Hlavní programy obou akcí budou na sebe navazovat. Diváci si užijí na jeden vstup bohatý program ve vzduchu i na zemi, včetně zážitkových jízd a letů na vlastní kůži. Vstup na nejrozsáhlejší leteckou a motoristickou show v České republice mají děti do 150 cm i osoby ZTP zdarma. Parkovné je rovněž zdarma a je zajištěno v prostoru letiště v dostatečné kapacitě, proto organizátoři žádají návštěvníky, aby neparkovali podél silnic před letištěm. Aby návštěvníci stihli vidět to nejlepší z obou akcí, doporučují organizátoři dojet na Helicopter show na čas zahájení, tedy v 9:00.

Všichni dobří rodáci

JOSEF KAPUCIÁN + JOSEF PROBOŠT

JOSEF KAPUCIÁN + JOSEF PROBOŠT

Hříčkou osudu se do rozmezí pouhých osmačtyřiceti hodin vešla důležitá životní data tvůrců slavného Třebechovického betlému.

RUDOLF ANTONÍN DVORSKÝ

RUDOLF ANTONÍN DVORSKÝ

Narodil se ve Dvoře Králové 24. března 1899 jako Rudolf Antonín. (Příjmení Dvorský - podle rodného města - úředně stvrdil až roku 1925.)

MARIE SEDLÁČKOVÁ - SERBOUSKOVÁ

MARIE SEDLÁČKOVÁ - SERBOUSKOVÁ

Dnešním výročím potěšíme či možná inspirujeme k víkendovému výletu zejména něžné pohlaví.

Tiskové zprávy

Východočeské kolo soutěže Porta se stěhuje do Hradce Králové

Východočeské kolo soutěže Porta se stěhuje do Hradce Králové

Východočeské kolo Porty se stěhuje do východočeské metropole a krajského města Hradce Králové, kde se soutěži dostalo vlídného přijetí u Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti v Adalbertinu.

AUDIMAFOR v Draku zná vítěze

AUDIMAFOR v Draku zná vítěze

O víkendu 22. - 24. března patřilo Divadlo Drak souborům mladého, poetického a experimentujícího divadla. Postupová přehlídka AUDIMAFOR i v letošním ročníku vydala to nejzajímavější, co se urodilo mezi divadelními soubory napříč Královéhradeckým krajem, ale i kousek za jeho hranicemi. Kvalitu zúčastněných inscenací potvrdila odborná porota – doporučení k postupu si odneslo hned několik souborů ve třech kategoriích, rozdávaly se ale i další ocenění.

Degustace rosé a frizzante po celé ČR. Navíc soutěžíme o frizzante rosé Vinařství VAJBAR.

Degustace rosé a frizzante po celé ČR. Navíc soutěžíme o frizzante rosé Vinařství VAJBAR.

Vážení milovníci vína,
JAROVÍN a Dny v růžovém se blíží. Vína si můžete ochutnat napříč celou ČR.

Kalendárium akcí

 <  BŘEZEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Připravované akce

Kulturní akce - Oblastní charita Hradec Králové
Kulturní akce - Daniela BENEŠOVÁ, Karel BENEŠ - obrazy, pastely, grafika

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist