Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Tepem Hradcem – osm dní zrychleného tepu divadla a hudby
13.06.2018

zpět


Tepem Hradcem – osm dní zrychleného tepu divadla a hudby  Open Air Program Hradec Králové letos roztepe město ve dnech od 22. do 29. června. V pořadí 19. ročník ukáže to nejaktuálnější dění na půdě amatérského divadla i čerstvě profesionalizované alternativní scény. Desítky divadelních, hudebních a doprovodných produkcí – od činohry, alternativního divadla, tance a performance po improvizaci, stand-up comedy, autorská představení, pohádky či loutkové divadlo.
 
Výběr z letošní programové nabídky
První festivalový den se mohou diváci těšit na místy komický a místy krutý příběh Smysl kura, který na Open Air Programu představí originální mezinárodní loutkařské duo Waxwing Theatre. V mezinárodním a komickém duchu se ponese i večerní představení dvou brněnských „klaunů” –Filipa Tellera a Pavola Seriše s názvem Čecháčci a Čoboláci.
 
Sobota bude ukázkovým průřezem šíře záběru festivalové nabídky. Diváci budou moci zhlédnout Vztahology amatérského souboru S bojkou v zádech, performance z dílny zahraničních studentů DAMU, akční Slam Poetry, cirkusové představení Bibi2 či klasickou činohru –černou komedii na motivy známého španělského filmu Divoké historky v podání olomouckého Divadla Tramtárie.
 
Festivalové stálice Geisslers Hofcomoedianten s Malými příběhy velkého knížete nebo Divadlo Spektákls Dostojevského Uraženými a Poníženýmise představí v neděli. V ten samý den vystoupí poprvé na OAP brněnský Buranteatr a fanoušci improvizace si přijdou na své při zápase Paleťáků.
 
V pondělí v Městské hudební síni a Atriu Radnice představí svoji tvorbu budoucí profesionální umělci –studenti rozličných oborů z pražské DAMU a brněnské JAMU. Úsměv na tváři jisto jistě vykouzlí Bratři v tricku se svou Běžkařskou Odyseou nebo klasici –Vosto5a jejich Stand'artní kabaret.
 
Královéhradečtí improvizátoři B.I.Z.O.N.I. uvedou v úterý nový formát Detektivní improshow. Mistra psychologického thrilleru Iru Levina představí Divadlo Triariusspolu s Divadlem Jesličky Josefa Tejkla, konkrétně dramatem Veroničin pokoj.
 
Performance na míru si pro festival připraví Jana Orlová ve středu na Malém náměstí. Komorní představení, které je zárukou jedinečného zážitku, přivezou mistři dobrého slova –Martin Hak a Tomáš Jireček. Kávou provoněný zážitek si diváci zaručeně odnesou z představení Kaffeeklatsch pražského talentovaného souboru Holektiv specializujícího se na pohybové a výrazové divadlo.
 
Fyzické divadlo nebude chybět ani ve čtvrtek. Reprezentovat jej bude soubor tYhle s autorským představením LEGOrytmus. Jedním z vrcholů festivalu bude bezpochyby představení Maryša LIVE!, na kterou se mohou přijít diváci podívat do netypických divadelních prostor –do Hostince U Kohouta. Stále aktuální příběh kávy od Žida na motivy bratří Mrštíku přiveze do Hradce Studio DAMÚZA. V jedné z hlavních rolí se představí Vanda Hybnerová.
 
Festival zakončí mimo jiné divadelně-hudební program, a to poeticky laděný Láskabaret souboru Nabalkoně či koncert s příchutí stand-upu Inženýr Vladimír.
 
Na bohatý program se může těšit také nejmladší publikum. Jaké je to stát se režisérem, hercem nebo třeba divadelním kritikem si budou moci děti vyzkoušet během sobotního odpoledne na loutkovém hřišti Loutkovišti přímo v centru dění – v Žižkových sadech.Dějiny naší republiky připomene interaktivní divadelní bojovka s názvem Vítejte v Československu, po které bude následovat i workshop. Dílničky a kreativní workshopy budou doprovázet celý festival (Darina Alster, Veduty či vlastní výroby festivalových triček). Nebudou chybět oblíbené každodenní pohádky souborů DAMÚZA, Kolonie, Toy Machine a dalších.
 
Hudební roztepávačky 
V rámci hudebního programu se návštěvníci festivalu mohou těšit na velmi svérázné pojetí hip hopu v podání rurálního kolektivu Opak Dissu, který se v Hradci představí poprvé. Vyznavače kytar potěší rock’n’rolloví Lazer Viking a noisová hudební dvojice Tomáš Palucha. Naopak intimnější podobu hudby předvedou Cold Cold Nights a hudebními cenami ověnčení Kalle. V hudebním stanu nebudou chybět ani taneční večírky, o které se postará například DJka Johana nebo osvědčené duo Tomino&Myslivec. Samostatnou a neméně pozoruhodnou kapitolou je pak letošní novinka –veřejné hraní počítačových s živým hudebním doprovodem autorů soundtracku. Ceněné hry Limbo nebo Chuchel živě doprovodí kapela DVA a Ventolin!
 
Tepem Hradcem
Aby se festival každoročně vyvíjel a mohl divákům i vystupujícím souborům nabízet nové zážitky a vjemy, přichází rok co rok s novým tématem. A nejinak je tomu i letos. „V průběhu osmi festivalových dnů bude naším leitmotivem roztepání Hradce. Ať už pomocí divadelních představení, koncertů, herců, návštěvníků, ale nově i širokého spektra volnočasových aktivit. Open Air Program bude tepat Hradcem a opět vnese novou energii do královéhradeckých ulic.” vysvětluje ředitelka festivalu Barbora Holanová.
Videospot k letošnímu ročníku můžete vidět natomto odkaze.
 
Hradec – malý Avignon 
Červnový Hradec Králové tepe vlastním specifickým rytmem. Samovolně ožívají ulice, kavárny a hospůdky hudbou a divadlem. Diváci tak mají možnost vybírat si z rozmanitého programu a zakusit jedinečnou atmosféru festivalového Hradce – malého Avignonu. V letošním roce je proto v OAP katalogu obsáhnuta i řada nových scén, např. Na terase, Restaurace Bully, Jesličky Stage nebo stávající Pivovarské náměstí, které přicházejí se svým vlastním programem.
 
Vstupné na Open Air Programu
V letošním roce OAP přináší novinku ve formě vstupenek v mobilu: www.smsticket.cz. U vybraných představení je na webových stránkách odkaz, na kterém je možné si v předprodeji zakoupit SMS vstupenku. Předprodej je zahájen dnes, 12. června 2018. Doprodej vstupenek bude možný vždy půl hodiny před začátkem představení v Infocentru v Žižkových sadech. „I nadále zůstává většina představení a koncertů přístupná pouze za dobrovolný příspěvek, a to před nebo i po jeho začátku na dané scéně. Snažíme se zachovat představení, koncerty, workshopy a další program finančně dostupný všem našim návštěvníkům.” dodává Barbora Holanová.
 
Open Air Program Hradec Králové pořádá kulturní neziskovka kontrapunkt, z. ú. Nesoutěžní přehlídka amatérských i profesionálních souborů, která se koná na 14 otevřených scénách, je součástí festivalu Divadlo evropských regionů, který spolupořádají Klicperovo divadlo a Divadlo Drak.

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist