Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Zažít město jinak v Hradci Králové
14.09.2018

zpět


Zažít město jinak v Hradci Králové Již po čtvrté se v Hradci Králové odehraje tradiční zářijové sousedské setkání Zažít město jinak. V sobotu 15. září v době mezi 14. a 18. hod. se hradečtí sousedé usídlí na starém městě v ulicích Tomkova a Klicperova, a přidají se tak ke svým kolegům z ostatních 22 měst, kde se festival koná. Na programu odpoledne nebude chybět pouliční koncert, výtvarné dílny, ukázka kurzů, promítání filmů, bleší trh i ochutnávka domácích pochutin. Akci pořádá umělecké centrum Impuls Hradec Králové ve spolupráci s místními organizace a podniky.
Po Baťkově náměstí, Labské náplavce nebo nám 28. října se tentokrát promění ulice v historickém centru města. O sobotním odpoledni budou ulice Tomkova a Klicperova hostit místní organizace, podniky, obyvatele, staré známé a neznámé kolemjdoucí. V duchu letošního tématu Město snů se obě promění do nevšední podoby.
V rámci programu sobotního odpoledne se můžete těšit na vernisáž obrazů v galerii Orient Express malovaných technikou suchého pastelu hradecké výtvarnice Kristiny Pecharové. Ateliér Salon Dagmar Popová připravil workshop malování mandal pod vedením Kateřiny Pfeiferové. V rámci odpoledne také v prostorách Impuls HK proběhne promítání nejlepších dokumentárních filmů přihlášených do letošního ročníku soutěže My Street Films.
Milými hudebními hosty sobotního odpoledne, které oslovil festival Na jednom břehu bude cestovatel, fotograf a hlavně evropský hráč na foukací harmoniku Matěj Ptaszek a hradecké hudební seskupení GOJI a jejich společný jam session.
Výtvarné workshopy proběhnou pod vedením KRC Sedmikráska nebo Fox Gallery. Kurzy Popošijem vás seznámí se základy šití na šicím stroji, a to nejen pod širým nebem. A u rukodělných aktivit zůstanou i Ateliér ženy, které dorazí s dílnou vyšívání snů nebo Bio Central vás naučí jak si vyrobit vlastní filtr na mobil.
Ani chuťové pohárky nebudou ochuzeny o jiné zážitky. Hlavní gastro nabídku by měly tvořit domácí kulinářské výtvory, které donesou sami sousedé a nabídnout je ostatním. Nicméně základ vybraných chutí budou tvořit stánky místních podniků. S kávovými specialitami přijede Café na kole, ochutnávku vín zajistí vinotékaIn Vino a něco většího k zakousnutí pak bistro Dvě buchty. Akci svými výrobky podpoří i čokoládovna Jordi´s.
Oblíbenou položkou programu sousedských setkání je také bleší trh, na který může kdokoliv přinést cokoliv již nepotřebuje a snažit se to poslat dál. A ty nejlepší kousky z dámských šaten se představí na bazárku, který přichystalo dámské osazenstvo místních podniků a organizací.
Během posledních několika let se na hradecké návrší a v blízkosti Galerie moderního umění usídlila řada organizací, gurmánských obchodů, galerií, designshopů, kadeřnictví a vznikly zde nové kavárny. Rádi bychom při tomto sousedském setkání ukázali, že dojít na „staráč“ a dojít jsem pěšky nebo na kole má význam.
Celorepublikový festival na podporu společného sdílení a využívání veřejných prostor je již 13 let jedním z pilířů činnosti pražského Auto*matu. Hlavní náplní takových setkání jsou ulice bez aut, za to plné koncertů, divadel, workshopů, pikniků a dalších sousedských aktivit. Hlavním záměrem akce je poskytnout podmínky pro kreativní a komunitní využití veřejných prostor. Akce se koná v rámci Evropského týdne mobility, který začíná o den později.

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist