Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Přípravy 17. ročníku Open Air Programu Hradec Králové v plném proudu!
11.04.2016

zpět


Přípravy 17. ročníku Open Air Programu Hradec Králové v plném proudu! 17. ročník Open Air Programu Hradec Králové se již kvapem blíží a pořádající kulturní neziskovka kontrapunkt odtajňuje některé zajímavosti z jeho příprav. Divadlo, hudba, tanec a výtvarné umění opět zaplní královéhradecké ulice, atria, náměstí a další venkovní prostory – tentokrát ve dnech od 17. do 26. června. V 10 červnových dnech čeká na diváky více než 200 divadelních, hudebních a výtvarných produkcí, které zahrnou jak činohru a fyzické divadlo, tak i pohádky, loutková představení či improvizace.
Na co se v programu těšit?
Do 17. ročníku nesoutěžní divadelní přehlídky jsme na základě otevřené výzvy přijali 199 přihlášek, které zaslaly převážně poloprofesionální, absolventské a nezávislé divadelní soubory a skupiny. Další linii tvoří výběrová dramaturgie, která představuje inscenace již známých souborů. Do Hradce tak opět zamíří divadla Vosto5, Divadlo D21, Bufet, UMSKUP, Športniki, Depresivní děti touží po penězích nebo Geisslers Hofcomoedianten. Velký prostor je už tradičně přenechán studentům DAMU a JAMU. V letošním ročníku budou zastoupena představení víceméně ze všech koutů republiky – od Karlových Varů po Ostravu. Máme radost, že se nám daří naplňovat jeden z cílů festivalu, a to přivážet do Hradce Králové aktuální tuzemskou uměleckou tvorbu. Zároveň se dlouhodobě snažíme i o větší propojení a návaznost na programy ostatních organizátorů festivalu (Klicperovo divadlo a Divadlo Drak).
Otevřený vzduch jako téma
Pro letošek jsme za téma zvolili festival samotný. V nastupujícím ročníku chceme podtrhnout myšlenku odrážející se v samotném názvu festivalu – Open Air Program. Otevřenost a volnost pro nás tedy budou v roce 2016 klíčovými pojmy. Divák se může například těšit na uvedení alespoň jednoho ryze pouličního představení denně. Desetidenní divadelní fiesta tak započne v pátek 17. června slavnostním průvodem, do kterého jsou zváni jak umělci, tak i návštěvníci. Těšíme se na všechny vzducho- i mořeplavce a především provazochodce. Připojte se a nadýchněte se čerstvého vzduchu s námi!
---
Open Air Program Hradec Králové je od roku 2000 tradiční součástí Mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů a utváří s ním naprosto ojedinělou pulzující událost reflektující bohatý průřez aktuálního tuzemského i evropského kulturního dění. Představení se odehrávají na 20 scénách pod širým nebem v historickém centru města a účastní se ho na 150 divadelníků a hudebníků, kteří vytvoří přes 200 uměleckých produkcí. Venkovní část festivalu navštíví přibližně 50 tisíc diváků. OAP se řadí mezi přední české divadelní události a je zařazen mezi prestižní akce podporované městem Hradec Králové v programu Calendarium Regina.
Hlavním cílem projektů kulturní neziskovky kontrapunkt je zapojování obyvatel Hradce Králové do kulturně-společenského dění ve městě i celého regionu, navazování odborné spolupráce s obdobně zaměřenými organizacemi, podpora kreativních lidí a příprava festivalů Open Air Program Hradec Králové a Jazz jde městem / Jazz Goes to Town.

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist