Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

JUBILEJNÍ 10. HRADECKÝ MAJÁLES OPĚT V ŠIMKOVÝCH SADECH
21.04.2016

zpět


JUBILEJNÍ 10. HRADECKÝ MAJÁLES OPĚT V ŠIMKOVÝCH SADECH

Na majálesová pódia se v Hradci Králové vrací kapela Kryštof, která připraví speciální verzi Srdcebeat show přizpůsobené pro venkovní festivaly. Skupina Kryštof na Majálesech naposledy zahrála v roce 2013 a podle organizátorů šlo o přelomové vystoupení. „Byli první českou kapelou, která na Majáles uměla přivézt perfektně připravenou show. Kvůli nim jsme zvětšovali pódium i zázemí, což se podle spokojenosti návštěvníků rozhodně vyplatilo,” vzpomíná na rok 2013 dramaturg Michal Šamánek.
Fanoušci se mohou těšit na noční show k albu Srdcebeat, tentokráte ovšem pod širým nebem. „Pro Majálesy připravujeme speciální show inspirovanou vyprodaným Srdcebeat tour po stadionech. Pokusíme se zážitek z našeho tradičního majálesového koncertu posunout zase o kousek dál,“ láká fanoušky frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo.
I letos si návštěvníci užijí festival na tradičním místě. “Víme, že tu nejlepší atmosféru má Majáles v Šimkových sadech a proto jsme rádi, že tuto lokalitu můžeme potvrdit i tento rok. Velmi si vážíme spolupráce s magistrátem, kde jsou lidé, kteří podporují myšlenku majálesových oslav v centru města. Touto cestou chceme všem poděkovat za tuto příležitost,” říká zástupce pořadatele Mirek Beránek.
Už podruhé se mohou návštěvníci těšit na chillout zónu, místo kde si návštěvníci festivalu mohou odpočinout a vychladnout. „Šimkovy sady nabízejí travnaté plochy jako stvořené pro posezení. V klidové části areálu budou k dispozici stoly a lavice, kdo si rád hoví na zemi, ať si vezme deku nebo celtu. V této části sadů nemůžou stát žádné stavby, taktéž tudy nepovedou žádné mezipódiové koridory, takže místo zajistí maximální klid, jaký si lze v rámci hudebního festivalu představit,“ říká tiskový mluvčí festivalu Robert Přinesdomů.
Průvod s bubenickým doprovodem a vyznavači parkouru
Majálesová oslava začíná v pátek už ve 12 hodin, kdy z Baťkova náměstí vyrazí za zvuku bubnů majálesový průvod. Za účasti kandidátů na Krále Majálesu se svými družinami se průvod vydá směrem na Masarykovo náměstí, pak ulicí Švehlova do ulice Československé armády a dále ulicí Šimkova, odtud už je to pak jen pár kroků do Šimkových sadů. Letošní průvod doprovodí skupina vyznavačů parkouru, což je umění pohybu, specifické překonáváním překážek v městském prostředí. Jeho základem je schopnost dostat se bezpečně, plynule a efektivně z bodu A do bodu B za použití vlastního těla.
Koncertní maratón zahájí vítězové soutěže studentských kapel. Ve 12:30 předvedou svou hru vítězové soutěže Nová krev - Daydreams, ve 13 hodin zahraje vítěz soutěže Majáles Talents - Glad for Today. Program Hradeckého Majálesu se odehraje na 3 hudebních pódiích s průřezem toho nejlepšího, co návštěvníkům nabízí aktuální česká scéna. Fanoušci se tak mohou kromě kapely Kryštof těšit také na skupiny Horkýže Slíže, Mandrage, Wohnout, UDG, Xindl X, Vypsaná Fixa, Sto Zvířat, Jelen, ATMO Music, Paulie Garand, Voxel, Slza, Dukla Vozovna, Rybičky 48, Skyline a Majk Spirit.
Moderování akce se opět ujmou osvědčení moderátoři Jakub Kohák a Jakub Šafránek. Už v 17 hodin proběhne dekorování nejlepšího týmu Majálesové bitvy škol ve florbalu. Po 18 hodině pak moderátoři vyhlásí Miss Hradeckého Majálesu a ve 20 hodin se uskuteční dekorování letošního krále Majálesu.
Vstupenky na místě k dostání nebudou
Areál otevře své brány ve 12 hodin, první tóny zazní ve 12:30 a poslední dozní ve 23:30, hodinu poté bude areál uzavřen. Vstupenky na Majáles Open Air už nejsou k dispozici, neboť kapacita klasických vstupenek byla během 31. března 2016 vyprodána. „Děkujeme všem za jejich zájem a omlouváme se těm, na které se nedostalo. Na místě se tedy vstupenky prodávat nebudou,“ dodává tiskový mluvčí.
Majáles pokračuje čtvrtým rokem v používání zálohovaných vratných kelímků, do kterých se čepuje pivo a příbuzné pivní produkty. Při nákupu prvního piva návštěvník zaplatí vratnou zálohu 50 Kč za kelímek, při nákupu nového piva dostane zákazník své pivo v novém nepoužitém kelímku. Poslední použitý kelímek si návštěvník buď nechá na památku, nebo jej vrátí ve stáncích označených výkup kelímků a dostane za každý kelímek zpět 50 Kč. Systém vratných kelímků zásadně přispívá k čistotě na festivalu a velmi výrazně snižuje množství vyprodukovaného odpadu.
Do areálu nesmí psi ani jakákoliv jiná zvířata. Zakázané jsou samozřejmě i jakékoliv nelegální drogy, vodní dýmky, jakékoliv zbraně a ostatní nebezpečné předměty. Naopak do areálu si každý návštěvník může vzít malou svačinu, např. jednu bagetu a malé nealko pití v plastové láhvi do objemu 0,75 litru na osobu (není možné objem kumulovat ve stylu: jdeme dva, tak máme 1,5 litrovou láhev). Povoleny jsou amatérské i profesionální zrcadlovky. K dispozici bude návštěvníkům šatna a úložné boxy.

O festivalu Majáles

Majáles je oslava jara a mládí, širší program oslav je prezentací studentských dovedností a hlavní den oslav tvoří tradiční majálesový průvod, velký open air festival, na kterém se volí nový král studentů a vyhlašuje majálesová Miss. Hradecký Majáles 2016 je největší open air festival pro mladé v regionu.

 

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist