Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

DO HRADCE DORAZÍ DESETITISÍCE FANOUŠKŮ HELIKOPTÉR A MOTORSPORTU
04.05.2016

zpět


DO HRADCE DORAZÍ DESETITISÍCE FANOUŠKŮ HELIKOPTÉR A MOTORSPORTU Nejrozsáhlejší letecká a motoristická show v České republice čeká desetitisíce nadšenců již za necelých 14 dní! Své umění předvedou nejlepší jezdci i nejzkušenější piloti již 13. a 14. května 2016 na letišti v Hradci Králové. Helicopter Show a Rally Show si znovu užijí desetitisíce  Hradečáků i mimohradeckých.
Páteční den bude věnovaný zejména odborníkům z řad složek integrovaného záchranného systému (IZS) a partnerům obou akcí. Show pro širokou veřejnost vypukne sobotu 14. května od 9 hodin, a to v obou areálech královéhradeckého letiště. Helicopter Show nabídne dopolední doprovodný program s ukázkami činností hasičů, policistů, zdravotníků a mnoha dalších. Na své si přijdou zejména rodiny s dětmi, jelikož pro nejmenší diváky bude připraveno mnoho soutěží. Od 13 hodin začne hlavní letový program. Naopak Rally Show nastartuje návštěvníky pěkně od rána. Na okruhu se hned v úvodu předvedou historické vozy a legendy motorsportu, které záhy vystřídají drifty a road show.
 
Diváci se mohou těšit na vrcholné kousky akrobacie ve vzduchu
Sobotní letový program Helicopter Show letos zahájí průlet skupiny vrtulníků v novém kabátě, který bude následován ukázkou skupiny letounů připomínajících svými vlastnostmi SUV mezi automobily. Tato ukázka nebyla doposud nikde v Evropě k vidění. Ani divácky oblíbená hromadná nehoda se zásahem všech složek IZS společně s vrtulníky rozhodně nebude chybět. Avizovaná a dlouho očekávaná premiéra akrobatického vrtulníku BÖ105 v barvách Red Bullu na královéhradeckém nebi se návštěvníkům předvede při ukázkách hned dvakrát. Zkušený pilot Siegfried „Blacky“ Schwarz ze skupiny Flying Bulls předvede dechberoucí prvky akrobacie s vrtulníkem.
 „V rámci sobotního dne uvidí návštěvníci kromě mnoha vrtulníků téměř od všech světových výrobců také několik letounů včetně těch akrobatických. Exhibice letounu typu Piper PA18 Super Cub, na kterém létala výcviková americká armáda v padesátých letech, letounu MIG 15, který si v loňském roce na Helicopter Show vyzkoušel své první veřejné vystoupení nebo letoun Albatros L39. Na letecký den přiletí také armáda s vrtulníkem střední kategorie W3A Sokol, který bude zároveň jedním z aktérů při simulované dopravní nehodě. Z vrtulníků budou zastoupeni výrobci jako Airbus Helicopters, Enstrom, Robinson, McDonnell Douglas nebo Bell Helicopters,“ dodává Daniel Tuček.
Zajímavosti z pátečního programu prozrazuje za organizátory akce Daniel Tuček: „Na pátek připravujeme program pro děti a žáky mateřských, základních a středních škol v rámci branného dopoledne. Chybět nebudou ukázky činností hasičů, zdravotníků i pilotů DSA, vystavené exponáty letecké a hasičské techniky, výuka první pomoci zajištěná zástupci Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje a asociací Záchranný kruh nebo vzdělávací program od zástupců z projektu Bezpečné dětství – u vody bez nehody. Pro odbornou veřejnost z řad složek integrovaného záchranného systému (IZS) bude připraven seminář na aktuální témata Radiokomunikace v letecké záchranné službě (LZS), postupy pro pozemní složky IZS při přistání vrtulníku do terénu nebo výcvik a vzdělávání posádek HEMS (Helicopter Emergency Medical Service). Následovat bude praktický výcvik záchrany osob na tekoucí vodě, pod Hučákem na Labi, z vrtulníku EC 135 za účasti Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje i Jednotek Sboru dobrovolných hasičů z Liberce.“
Expozice nabídne kromě současných strojů i historické sanitky a vrtulníky. Mimo letový program budou probíhat vyhlídkové lety na vrtulnících Eurocopter EC120 (kolibřík), Ecureuil AS350 a Robinson R44 i letounu Cessna 172.
 
Z programu Rally Show
„Areál Czech Ringu připravuje pro divákyRally Show ty nejlepší české i zahraniční teamy z motorsportu. Startovní listina bude plná legend a krásných strojů. Najdeme zde kolem padesáti rally vozů ze všech kategorií, výběr nejlepších českých i polských driftařů, mezi okruhovými speciály několik překvapení a nebudou chybět ani dakarské speciály, sportovní vozy a veteráni. Novinkou budou trialové Tatry a buginy. Tou nejúžasnější zprávou pro velké i malé návštěvníky je, že jízdu ve většině z těchto stovek strojů budou moci zažít na vlastní “zadek“," prozrazuje zajímavosti z motoristické sportovní show organizátor Karel Pohnera dodává: „Součástí akce je také Autosalon Show, největší česká „road show“, kde diváky zaujmou ukázky novinek většiny světových automobilek. Pro zájemce bude připravena zkušební jízda ve většině modelů po okruhu nebo po offroadové dráze.
Více než stovka vozů na jednom místě a většina z nich mezi sebou svede ostrý závodní souboj, který se pojede na duálním okruhu se skokem přes most. Návštěvníky čeká velmi atraktivní závod, přičemž největším lákadlem je možnost svést se ve většině závodních aut od Tater z Dakaru, přesrally vozy až po automobilové legendy a veterány.
 
Zážitky na vlastní kůži
Nezapomenutelné zážitky na vlastní kůži budou jedním z lákadel letošního ročníku. Jízdu ve většině závodních speciálů na rally duálním okruhu se skokem přes most, v okruhových speciálech nebo v extrémním terénu bude možné za kredity vyzkoušet přímo na místě. Rychlost zažijí návštěvníci v nejnovějších modelech aut nebo za zády zkušených pilotů ve vzduchu. Opravdové dětské závodní stroje vybavené bezpečnostními prvky si otestují i nejmenší závodníci. Ti odvážní se svými rodiči pocítí jaké to je převrátit se s autem na střechu, řídit formuli 1 na simulátorech, bagrovat nebo si vyzkoušet RC modely. Stát se závodním jezdcem nebo kopilotem a navštívit depa plná legend světového motorsportu a helikoptér, to je sen většiny z fanoušků. Navštivte největší zážitkový festival motorsportu a letectví v Evropě a užijte si opravdový adrenalin.
Organizátoři obou akcí připraví návštěvníkům v sobotu 14. května nezapomenutelné zážitky a program letových a automobilových ukázek znovu zkoordinují tak, aby diváci nepřišli o to nejlepší ani z jedné akce. Mezi oběma programy bude návštěvníky převážet turistický vláček, který v loňském roce udělal radost mnoha dětem a seniorům.
Pro rodiny s dětmi budou připraveny speciální stánky. Děti do 150 cm i osoby ZTP mají již tradičně vstup zdarma.
Více informací na webu akcí: www.helicoptershow.cz a www.rallyshow.cz.

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist