Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

OC Futurum již tuto sobotu oslaví Den dětí a zve na dobrodružnou výpravu
02.06.2016

zpět


OC Futurum již tuto sobotu oslaví Den dětí a zve na dobrodružnou výpravu Do pohádkového světa plného dobrodružství se již tuto sobotu 4. června budou moci vypravit celé rodiny. Pohádkový les, jak zní název celodenní akce, kterou připravilo královéhradecké obchodní a zábavní centrum Futurum, nabídne pestrou paletu aktivit. Několik stanovišť, včetně kreativních dílniček, pohybových a tanečních aktivit, workshopů, poznáváním přírody nebo střelnice s luky, bude rozmístěno v OC Futurum a u nedalekého Rytířského hradiště.  Akce se koná ve spolupráci se společností Městské lesy Hradec Králové.Vstupné je zdarma.
 
Rodiny s dětmi tak od 10 do 17:00 hodin budou moci vyzkoušet jak aktivity umístěné přímo ve Futuru, tak v nedalekých městských lesích u Rytířského hradiště. Při ukončení programu proběhne v OC Futurum velké slosování o hodnotné ceny. Po celý den se zároveň bude soutěžit na pódiu přímo v obchodním centru.  
 
Program je připravený tak, aby se bavily nejen děti, ale celá rodina. Vezměte děti, sousedy a známé a přijďte si užít společný čas. Připraveny budou celkem dva okruhy stanovišť. Ti, kteří splní větší část z úkolů, budou zařazeni do slosování. Budeme hrát o zapůjčení vozu značky Škoda na víkend zdarma, tablet nebo chytrý telefon značky Samsung a mnohé další. Tedy i rodiče se budou moci postavit výzvě,uvádí marketingová manažerka OC Futurum Hradec Králové Karolína Pořízková.
 
Každá rodina či skupina obdrží na začátku herní mapu s vyznačenými stanovišti umístěnými v OC Futurum a nedalekých městských lesích. Za splnění jednotlivých úkolů získají stvrzující razítko – dle jejich počtu bude čekat na výpravu sladká odměna, dárečky nebo cesta elektrickým vláčkem.  
 
Více informací na www.futurumhradec.cz a na facebooku.
 
S dětmi a pro děti se v OC Futurum a královéhradeckých městských lesích odehraje den plný dobrodružství, poznávání a soutěží. V průběhu soboty 4. června se celé rodiny budou moci vydat na výpravu za odměnami a zábavou. Dva okruhy s úkoly a bohatý doprovodný program bude zahájen v 10 hodin a poběží až do 17:00 hodin.
 
V OC Futurum bude probíhat po celý den moderovaný program na pódiu včetně hudebních a tanečních vystoupení. Představí se například taneční soubory TDC Avalanche, Cheeky Cheeky nebo T-Bass. V dalších prostorách centra budou rozmístěna soutěžní stanoviště, pohádková mapa, dětmi oblíbené malování na obličej nebo workshopy. Popustit uzdu fantazii bude možné v kreativních dílničkách při malování, tvoření s papírem, dřevem a dalšími přírodninami.
 
Cestu k nedalekému Rytířskému hradišti bude zajišťovat kyvadlová doprava. Autobus vyjede od Futura poprvé v 10:30 a poté vždy o půl a v celou. Z Hradiště bude jezdit zpět vždy ve čtvrt a ve tři čtvrtě, kdy poslední vyrazí v 16:45. Přesun lze absolvovat také na kole, která lze popřípadě před Futurem zdarma bezpečně umístit do cyklo věže.
 
V lesích u Hradiště bude čekat nejen naučný program lesní pedagogiky, ale také šermířská vystoupení. Na střelnici si bude možné vyzkoušet střelbu s luky a samostříly nebo se zúčastnit dětského turnaje s mečem a štítem. Probíhat bude také výstava zbraní a zbrojí, které budou také volně k dispozici. Zájemci se budou moci vypravit turistickým elektrickým vláčkem, který je odveze do obory se zvěří. V areálu Hradiště se také nachází herní a vzdělávací prvky, Milošova lesní školka nebo pískoviště.

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist