Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Doporučujeme #kulturní akce

Open Air Program Hradec Králové – překročte sami sebe
02.06.2017

zpět


Open Air Program Hradec Králové – překročte sami sebe Od 23. do 30. června opět ožije historické centrum Hradce Králové divadlem! V pořadí 18. ročník Open Air Programu Hradec Králové nabídne více než 200 divadelních, hudebních a doprovodných produkcí. Na 14 otevřených scénách, v ulicích i v šapitech se odehraje rozmanitý program, jehož pojítkem je letos téma Open Vacuum – překročte s námi sami sebe, své hranice, upusťte páru a vystupte ze stínu!
 
Hlavní program
První den zahájí Pavol Seriš pohybovou komedií pro jednoho herce Ze ZOO, na kterou naváže vinohradské Divadlo D21 s fantasy podle Terryho PratchettaSekáč dědeček. Sobotní večer uvede v Divadelním stanu tragikomickou autorskou hru Deadline (a cibule) brněnský soubor DIVO4. Divadlo Spektákl představí Goethova Fausta zbaveného velkoleposti a patosu.
 
Neděle bude patřit umělecké skupině OLDstars. V rámci svého pásma v Atriu Radnice uvede 6 představení. Na Pivovarském náměstí v neděli vyrostou závěsné konstrukce, na kterých se představí novocirkusová uskupení Arte Levite,Cirqueon aCirkus Tety.
 
Slovenskou alternativní divadelní scénu v pondělním programu reprezentuje bratislavské divadlo Stoka s představením Wellness. Určitě nezmeškejte hořkou komedii Petra Kolečka Zakázané uvolnění v provedení pardubického Divadla Exil.
 
Off národ v úterý zahrají japonskou hororovou pohádku Hachiko i představení Angakokové za Nuukem.
 
Ve středu rozezní uvedeme představení Ghana zrána, spojení českých a ghanských tanečníků. Osudový příběh Bohumila Hanče a Václava Vrbaty převypráví Vosto5 od 20 hodin v Divadelním stanu.
 
ZUŠ Jaroměř se souborem Jakkdo představí ve čtvrtek představení Kdes holubičko lítala.
 
V pátek tři klaunky z Francie vtáhnou do putování bláznivou poetikou. Kamin'é přináší do hry nenasytnou touhu po životě. Jak vidí Marilyn Monroe Studio Damúza se přijďte přesvědčit během závěrečného večera festivalu na představení Spal jsem s Marilyn.
 
 
Speciální projekty
V pátek i sobotu bude z iprostor Pilnáčkovy továrny vysílat mírně pirátské rádio divadelního souboru 11:55. Vysílání 23:55 – Rádio Zapětpůlnoc plné improvizace, lehce pubertální neformálnosti a nekorektního humoru.
 
Jak se žije v paneláku? O tom bude multimediální site-specific představení Zářící město v pondělí a úterý od 22 hodin. Přijďte se přesvědčit k panelovému domu na adrese Jana Masaryka 2017.
 
 
Pouliční představení
Stejně jako loni, i letos jsme kladli důraz na to, aby se každý den odehrálo alespoň jedno ryze pouliční představení. Během osmi festivalových dnů se tak rozehrají venkovní prostory, jako jsou Gočárovo schodiště, Jižní terasy, Malé náměstí i Žižkovy sady, improvizacemi, tanečními performancemi, žonglérskými výkony i nesmrtelným Školním výletem v podání Václava Bartoše. Literární procházkou městem, ve kterém působili takoví velikáni české literatury jako Josef Kajetán Tyl, Karel Jaromír Erben, Karel Čapek a další, vás provede Ondřej Macl.” říká koordinátorka festivalu Barbora Holanová.
 
 
Ostatní prostory a šapita
Od pátku 23. do neděle 25. 6. program zpestří umělecká skupina UMSKUP. O program se ve svém stanu podělí s hosty, českobudějovickými Arte della tlampač. Od pondělí se UMSKUP stan promění v Šapitó Žižka, ve kterém se můžete těšit na scénická čtení, improvizace a další zajímavé formáty. I letos pak v Žižkových sadech zaparkuje Autobuf. Divadlo Bufet v něm uvede představení Unhappy Happy, 1. českou škrabárnu a hostující talkshow Divadla D21 Komu zvoní Hana. Na Kavčím plácku opět vyroste Šapitó královéhradeckého souboru Q10.
 
Hudební program
Vyzbrojen klávesami, několika kostýmy a hrstkou třpytek se přiřítí hned v pátek neřízená berlínská střela Stephen Paul Taylor, extravagantní, ale podmanivý one-man synth pop. Desku Give Masterpiece a Chance představí brněnská kapela Midi Lidi v sobotu od 21 hodin v Hudebním stanu. Držitel hudebních ocenění Vinyla, Apollo a Anděl v kategorii Elektronická hudba Ondřej Holý alias dné rozezní zdi Městské hudební síně ve čtvrtek od 21 hodin. Z hudebního programu můžete vybírat také na Kavčím plácku či Pivovarském náměstí.
 
 
Výtvarno
V rámci festivalového programu nalezly místo výtvarné dílny a performance v podání Kateřiny Olivové, Veroniky Bromové nebo performativní jednotky PRO FORO INTERNO.
 
 
Zahajovací průvod
Již tradičně bude festival zahájen slavnostním průvodem, který odstartuje z Masarykova náměstí v 17 hodin a vyvrcholí na Malém náměstí. Průvodci budou klauni v podání Paleťáků, pardubické improvizační skupiny, herců Klicperova divadla i Divadla Drak. Novinkou letošního roku je workshop „VAKUMASKA”. Už od 15 hodin si budete moci na Masarykově náměstí vyrobit vlastní masku a společně s herci vyjít do ulic a zahájit festival. Na Malém náměstí v 18 hodin čekají Bratři v tricku s cirkusovou show Malíři.
 
 
Doprovodný program
Návštěvníci se mohou v průběhu festivalu zúčastňovat výtvarných a pohybových workshopů. Vedle každodenních představení pro děti (ve všední dny vždy od 16 h a o víkendu od 14 h) připravují jiné hradecké neziskovky volnočasové aktivity a kreativní dílny pro celou rodinu. O víkendu čeká oblíbený bleší trh Open Šmelitex v Žižkových sadech nebo výtvarný designový minitrh Open Pocket. Hlavní program doplní filmová projekce v Bio Central. V české předpremiéře zde uvedeme dokument Olgy Sommerové o Soně Červené Červená (pondělí 26. 6., 10.00). Hostem projekce a diskuze bude Soňa Červená osobně.

Všichni dobří rodáci

MIRKO ELIÁŠ

MIRKO ELIÁŠ

Nebudu předstírat neznalost. Choceň ani Chvojenec v Královéhradeckém kraji samozřejmě neleží.

JOSEF VÁCHAL

JOSEF VÁCHAL

Někdy je těžké vybrat z krajanů někoho obecně známějšího, tentokrát však nastal opačný extrém. Od 5. do 11. května jako by se s výročími slavných roztrhl pytel. Vítěz Závodu míru cyklista Jan Moravec, spisovatel a dramatik Jiří Šotola, významný hradecký starosta Josef Václav Bohuslav Pilnáček…

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

Tiskové zprávy

Hrady CZ nabízejí zažít naposledy koncert Lucie v původní sestavě  a odtajňují program

Hrady CZ nabízejí zažít naposledy koncert Lucie v původní sestavě a odtajňují program

Navíc Landa a Chinaski v létě pouze na Hradech, poslední levné lístky v předprodeji do 31. května

Klicperovo divadlo poprvé pořádá Letní příměstský tábor!

Klicperovo divadlo poprvé pořádá Letní příměstský tábor!

Klicperovo divadlo se v průběhu letních prázdnin otevře mladým divadelním nadšencům, pro které poprvé uspořádá Letní příměstský tábor s názvem Příměstský divadelní ateliér. Tento jedinečný týdenní program, který se uskuteční od 8. do 12. července 2024 v Ateliéru Klicperova divadla a ve Studiu Beseda, nabídne dětem a mladým lidem ve věku 12 až 18 let možnost prozkoumat svět divadla zblízka.

Klicperovo divadlo uvede Oslavu

Klicperovo divadlo uvede Oslavu

Poslední premiérou v letošní sezóně na Hlavní scéně bude hra Oslava, kterou přímo pro Klicperovo divadlo napsal tandem Petr Pýcha a Jaroslav Rudiš. V režii uměleckého šéfa Pavla Kheka se diváci mohou těšit na komedii s živou hudbou, která se poprvé představí divákům v sobotu 18. května od 19:00.

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist