Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Slunečné počasí a nadupaný program na zemi i ve vzduchu přilákali přes dvacet tisíc návštěvníků
21.05.2019

zpět


Slunečné počasí a nadupaný program na zemi i ve vzduchu přilákali přes dvacet tisíc návštěvníků

Hradec Králové – Slunečné počasí ve spojení silných strojů a profesionálů na zemi i ve vzduchu znovu přilákalo na královéhradecké letiště během dvou dnů více než dvacet tisíc návštěvníků. Nejlepší jezdci i nejzkušenější piloti předvedli své umění 17. a 18. května 2019 na letišti v Hradci Králové v rámci nejrozsáhlejší letecké a motoristické show v České republice. Hlavním tématem letošního osmnáctého ročníku Helicopter Show byla záchrana osob z lanovky.

V pátek proběhl odborný seminář i praktický výcvik

Páteční program Helicopter Show se nesl ve znamení tradičního programu pro odbornou veřejnost i školy. Profesionálové z řad složek IZS mohli diskutovat nad tématy spojenými s leteckou záchrannou službou a nechyběl ani praktický výcvik leteckých záchranářů a složek IZS při záchraně osob z lanovky. V dopoledních hodinách si děti opět užily program zaměřený na prevenci, dodržování bezpečnosti a záchranu lidských životů včetně samotné resuscitace. Prezentace středních a vysokých škol se zaměřením na letecké, záchranářské, hasičské a policejní obory, která byla v letošním roce novinkou, zaznamenala velmi kladný ohlas.

Sobotní program praskal ve švech po celý den

Brány letiště se v sobotu otevřely již v 8:30 a hned od 9:00 si příchozí mohli plnými doušky užívat hlavní program Rally Show. Návštěvníci si mohli vyzkoušet jízdu ve většině závodních speciálů na rally okruhu se skokem přes most nebo jízdu dveřmi napřed s profesionálními driftaři. Opravdové dětské závodní stroje vybavené bezpečnostními prvky nadchly nejmenší závodníky a větší buginy si mohli na vlastní kůži vyzkoušet i rodiče.

Úderem 12:00 upozornil moderátor na start hlavního programu Helicopter Show, kde dopoledne proběhl doprovodný program, který nabídl ukázky činností hasičů, zdravotníků, kynologů a mnoha dalších. Dynamické ukázky Krajského ředitelství Policie ČR a Vězeňské služby ČR - Věznice Rýnovice zaznamenaly u diváků velký úspěch.  Rodiny s dětmi si opět přišly na své a zejména pro nejmenší diváky bylo připraveno mnoho soutěží.

Vzhledem k velkému počtu letadel, které se chtěly na hradeckém nebi v sobotu ukázat, museli organizátoři přistoupit k letovému „předprogramu“, který začal již ve 12:00 průletem skupiny klasických letounů Cessna Grand Caravan, připomínajícími svými vlastnostmi SUV mezi automobily.  Následovaly ukázky hornoplošníku Piper PA 18 Super Cub, na kterém se v 50. letech cvičila americká armáda, JAK C11 i premiérová ukázka skupiny letounů Cessna C525 a CJ 2+.

Tradiční průlet rekordního počtu osmnácti vrtulníků slavnostně zahájil hlavní letový program. Návštěvníci mohli poprvé na letišti vidět ukázku záchrany osob z lanovky, která patří mezi obtížné záchranné zásahy i pro samotné záchranáře. Část lanovky se dvěma sedačkami vyrostla na letišti a do ukázky se zapojili i členové horské služby.  V barvách Red Bullu se na nebi znovu objevili rovnou tři letci. Mirko Flaim ze skupiny Flying Bulls zazářil při očekávané premiéře vrtulníku Bell 47, který znají diváci z kultovního seriálu M*A*S*H a nechyběli ani čeští zástupci z elitní letecké série Red Bull Air Race Petr Kopfstein i loňský mistr světa Martin Šonka. Na nebi se ukázaly i armádní vrtulníky Mi171 a W3A Sokol a premiéru na královéhradeckém letišti měl jednomotorový lehký vrtulník Robinson R66 a bezpilotní vrtulník SkySpotter 150.

Divácky oblíbená hromadná nehoda se zásahem všech složek IZS společně s vrtulníky nesměla chybět ani při letošním osmnáctém ročníku. Simulovaná dopravní nehoda střetu autobusu s osobními vozy a transportem eskortované osoby – to byl ústřední motiv letošního ročníku. Do záchrany se zapojily hasičské jednotky, Policie ČR, příslušníci VSČR Věznice Rýnovice, 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany Liberec, psovod se záchranným psem a pět vrtulníků. Diváci svým potleskem odměnili všechny, kteří se denně potýkají s těmito situacemi a zachraňují lidské životy.

 

Diváci zhlédli letovou i statickou ukázku více než 100 strojů, kterou opět doplnily luxusní a sportovní vozy od Advantage Cars, Porsche, Caterham, elektromobily Tesla a mnoho dalšího. Povědomí o akci sahá až za hranice nejen východních Čech, ale i České republiky. Kromě fanoušků z Nizozemí, Rakouska, Maďarska, Slovenska i Polska poprvé dorazil i vrtulník Bell 429 od švýcarské firmy Air Zermatt.

Po ukončení letového programu měli diváci ještě šanci stihnout v areálu Rally Show kaskadérskou motocyklovou show, otestovat nové modely na závodním okruhu nebo paralelní drift show. Pro děti a tatínky byly po celý den k dispozici adrenalinové zážitky, které nikde jinde v tomto rozsahu v ČR nenajdou http://rallyshow.cz/zazitky/.       

 

Více informací na webu akcí: www.helicoptershow.cz a www.rallyshow.cz.

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

APA se rozrůstá na téměř 150 členů, pozici předsedy obhájil producent Vratislav Šlajer

APA se rozrůstá na téměř 150 členů, pozici předsedy obhájil producent Vratislav Šlajer

Lídři tuzemské audiovize přijali mezi sebe kromě začínajících producentů
i renomovaná postprodukční studia

Krajská postupová přehlídka České vize Červený Kostelec 2024 zná vítěze

Krajská postupová přehlídka České vize Červený Kostelec 2024 zná vítěze

V sobotu 20. dubna se v kině Luník v Červeném Kostelci uskutečnilo 71. krajské kolo celostátní filmové přehlídky České vize. Filmová soutěž je určena neprofesionálním filmovým tvůrcům starším osmnácti let. Přihlášeno bylo 19 snímků. Nejlépe z nich uspěly filmy studentů filmových škol, dařilo se i hraným filmům. Porota také rozdala čestná uznání.

DEN PRO RODINU

DEN PRO RODINU

Oblíbená akce pro malé i velké plná sportovních, výtvarných a dalších aktivit obohacená pestrým doprovodným programem. Takový bude hradecký Den pro rodinu 19. května 2024 od 10 do 17 hodin v Žižkových sadech. Přijďte si s námi užít zábavou nadupaný den!

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist