Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

FLAMENGO REUNION SESSION

FLAMENGO REUNION SESSION

Legendární kapela Flamengo je zpět!
16. DUBNA 2024 V 19.00 HODIN, ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

ROMANCE ČESKÁ

ROMANCE ČESKÁ

Koncert k Roku české hudby
25. DUBNA 2024 V 19.30 HOD., SÁL FILHARMONIE HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

HITMAKEŘI KLASICKÉ HUDBY

HITMAKEŘI KLASICKÉ HUDBY

Hudební lahůdky pro celou rodinu s divadelním zákuskem
13. DUBNA 2024 V 16.00 HODIN, SÁL FILHARMONIE HK

POCTA JIŘÍMU HASALOVI

POCTA JIŘÍMU HASALOVI

Vzpomínkový koncert na známého hradeckého kapelníka
10. DUBNA 2024 V 18.00 HODIN, SÁL FILHARMONIE HK

Kalendárium akcí

 <  BŘEZEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Doporučujeme #kulturní akce

HRADECKÁ ZDRÁVKA MEZI ZNAČKAMI ROKU: - ŠKOLA ZABODOVALA V MARKETINGOVÉ SOUTĚŽI
16.09.2020

zpět


HRADECKÁ ZDRÁVKA MEZI ZNAČKAMI ROKU:  - ŠKOLA ZABODOVALA V MARKETINGOVÉ SOUTĚŽI

Zdravotnická škola Hradec Králové zabodovala v marketingové soutěži Zlatý středník. Z prestižní akce si odnesla 1. místo za nejlepší počin v oboru Zdravotní péče a 3. místo v hlavní kategorii Rebrand. Hradecká zdrávka patří mezi nejlepší školy svého druhu v ČR, nová identita má školu prezentovat atraktivní formou mladým uchazečům o studium a tím zvýšit zájem o zdravotnické profese, které trápí dlouhodobý personální nedostatek. O úspěšném naplnění tohoto cíle svědčí nejen letošní rekordní počet přijatých uchazečů, ale také dvě ocenění udělené odbornou porotou z oblasti komunikace.

ZSHK má dlouholetou tradici ve vzdělávání zdravotnického personálu. Minulý rok oslavila 70 let činnosti. K tomuto datu se také rozhodla pro velký krok a nechala si zpracovat nový brand školy. Kompletní zadání pro ni na konci minulého roku zpracovala brandingová kreativní agentura Realness z Hradce Králové.

Nová značka zdravotnické školy zaujala také odbornou porotu 18. ročníku soutěže Zlatý středník. V konkurenci 415 hodnocených projektů si nový brand ZSHK odnesl hned dvě ocenění. První místo obsadil kategorii Zdravotní péče a farmacie, kde předčil reklamní projekty nadnárodních zdravotnických a farmaceutických korporací jako Novartis nebo B. Braun Avitum. Třetí místo pak zdrávka získala v kategorii Rebrand roku, kde se umístila za nápojovými giganty Kofola a Plzeňský prazdroj Slovensko. Ocenění převzali 9. září zástupci agentury Realness při slavnostním galavečeru v pražském Empire Hall.

Být zdravotníkem, obzvláště v této době, vyžaduje velký kus odvahy – a to je pravý základ hrdinství. To se propisuje do tónu komunikace i do vizuality školy.

“Chtěli jsme, aby byla nová identita školy mladistvá a hravá. Cílem je motivovat studenty, aby v sobě objevili touhu pomáhat druhým – stát se hrdiny. Minimalistické logo symbolizuje čtyři pilíře, které dohromady vytvářejí symbol pomoci – tedy symbol zdravotnického kříže, vizuál pak dotváří ilustrace se zajímavostmi o lidském těle,“ vysvětluje hlavní myšlenku spoluautorka značky Vendula Vavroušková z agentury Realness.

Mottem školy se stal krátký, ale výstižný slogan: „VÍME, CO VE VÁS JE.“  Jeho význam odkazuje na podstatu zdravotnictví – znát lidské tělo a vědět, co v něm je. Zároveň je esencí pedagogické profese, která hledá a rozvíjí potenciál mladých studentů. Práce ve zdravotnictví vyžaduje důvěru a zodpovědnost, se kterou se studenti ZSHK učí nakládat.

Součástí vizuálního stylu jsou mimo loga také ilustrace, které nám dávají možnost nahlédnout tam, kam běžně nevidíme – učí lidi vědět, co v nich je. Zároveň jsou i atraktivním způsobem, jak přinášet zajímavé informace o fungování lidských orgánů a těla nejen studentům, ale také veřejnosti.

Nový komunikační a vizuální styl školy se zavádí postupně už od konce roku 2019. Spolu s oslavami 70 let otevření školy byl vytvořen reprezentativní Almanach školy a webové stránky a postupně se komunikace promítá do běžného života zdravotky.

A jak na vítězství školy zareagovala její ředitelka Soňa Lamichová?

“Je to neuvěřitelné, povedl se vskutku husarský kousek. Dostali jsme se mezi velké hráče jako jsou Kofola nebo Plzeňský Prazdroj. Při rebrandingu jsme vsadili na profesionály a zároveň mladé lidi, kteří jsou blízko naší cílové skupině. A povedlo se! Mám z toho ohromnou radost,” komentuje vítězství ředitelka školy.

Výborně přijali novou značku školy také studenti. Lidé, kteří sledují zdravotku, mohli na Facebooku zaregistrovat vzdělávací videa a návody na první pomoc. Do jejich natáčení se studenti s nadšením zapojili. Ve spolupráci s profesionály z agentury připravili sérii videí, ve které radí, jak postupovat při úrazu, úpalu nebo popáleninách. Na modelových situací ukazují, že s potřebnými znalostmi a odhodláním konat může být hrdinou každý.

“Je vždy obtížné měnit něco, na co jsou lidé v organizaci zvyklí, ale myslím, že přijetí značky bylo velmi pozitivní. Naši žáci a studenti naskočili na novou vlnu naprosto spontánně – vidím to z jejich reakcí na Facebooku i podle toho, jak volají po tričkách školy a taškách s novým vizuálem,” pochvaluje si Lamichová.

Zdravotnická škola Hradec Králové aspiruje stát se pro zájemce o studium jasnou volbou. Potřebnost kvalitního vzdělávání v tomto oboru potvrzuje nejen současná epidemiologická situace, ale také neustálá poptávka po kvalifikovaném zdravotnickém personálu. ZSHK věří, že prostřednictvím nové originální komunikace osloví letos ještě více zájemců o studium. Už letošní školní rok je ale rekordní. Na začátku září nastoupila do školy skoro tisícovka studentů, kteří se připravují na své povolání v devíti oborech. To je nejvíce od roku 2006.

 

www.zshk.cz

Všichni dobří rodáci

JOSEF KAPUCIÁN + JOSEF PROBOŠT

JOSEF KAPUCIÁN + JOSEF PROBOŠT

Hříčkou osudu se do rozmezí pouhých osmačtyřiceti hodin vešla důležitá životní data tvůrců slavného Třebechovického betlému.

RUDOLF ANTONÍN DVORSKÝ

RUDOLF ANTONÍN DVORSKÝ

Narodil se ve Dvoře Králové 24. března 1899 jako Rudolf Antonín. (Příjmení Dvorský - podle rodného města - úředně stvrdil až roku 1925.)

MARIE SEDLÁČKOVÁ - SERBOUSKOVÁ

MARIE SEDLÁČKOVÁ - SERBOUSKOVÁ

Dnešním výročím potěšíme či možná inspirujeme k víkendovému výletu zejména něžné pohlaví.

Tiskové zprávy

Východočeské kolo soutěže Porta se stěhuje do Hradce Králové

Východočeské kolo soutěže Porta se stěhuje do Hradce Králové

Východočeské kolo Porty se stěhuje do východočeské metropole a krajského města Hradce Králové, kde se soutěži dostalo vlídného přijetí u Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti v Adalbertinu.

AUDIMAFOR v Draku zná vítěze

AUDIMAFOR v Draku zná vítěze

O víkendu 22. - 24. března patřilo Divadlo Drak souborům mladého, poetického a experimentujícího divadla. Postupová přehlídka AUDIMAFOR i v letošním ročníku vydala to nejzajímavější, co se urodilo mezi divadelními soubory napříč Královéhradeckým krajem, ale i kousek za jeho hranicemi. Kvalitu zúčastněných inscenací potvrdila odborná porota – doporučení k postupu si odneslo hned několik souborů ve třech kategoriích, rozdávaly se ale i další ocenění.

Degustace rosé a frizzante po celé ČR. Navíc soutěžíme o frizzante rosé Vinařství VAJBAR.

Degustace rosé a frizzante po celé ČR. Navíc soutěžíme o frizzante rosé Vinařství VAJBAR.

Vážení milovníci vína,
JAROVÍN a Dny v růžovém se blíží. Vína si můžete ochutnat napříč celou ČR.

Kalendárium akcí

 <  BŘEZEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Připravované akce

Kulturní akce - Oblastní charita Hradec Králové
Kulturní akce - Daniela BENEŠOVÁ, Karel BENEŠ - obrazy, pastely, grafika

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist