Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

ROMANCE ČESKÁ

ROMANCE ČESKÁ

Koncert k Roku české hudby
25. DUBNA 2024 V 19.30 HOD., SÁL FILHARMONIE HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Festival Jazz Goes to Town startuje za dva týdny!
23.09.2020

zpět


Festival Jazz Goes to Town startuje za dva týdny! Stálice české i mezinárodní scény v kontrastu s tvůrci nastupující generace. Pět dní různorodé hudby na sedmi místech Hradce Králové včetně samotných ulic města. Koncert pro rodiče s dětmi v Divadle DRAK i komorní vystoupení ve Sboru kněze Ambrože nebo workshop v kavárně Artičok. A samozřejmě tradiční velkolepé koncerty v Bio Central. 26. ročník festivalu Jazz jde městem / Jazz Goes to Town proběhne 6. – 10. 10. 2020. Vstupenky v prodeji!
 
 
ÚTERÝ: Vize
 
První ročník festivalu Jazz jde městem / Jazz Goes to Town pod taktovkou nového dramaturga Michala Wróblewského odstartuje v úterý 6. října minifestivalem mladých českých hudebníků. V kavárně Artičok vystoupí kapely Talaqpo, Treetop a TokDat. Všechny tři spojuje vnímání jazzu jako svobodného jazyka. Nenechávají se jím limitovat nebo svazovat, ale používají ho jako nástroj k prezentaci své umělecké vize. A proto nese první festivalový večer podtitul se stejným názvem. Představí hudebníky nastupující generace, kteří zahájí pětidenní hudební maraton s účastí mezinárodních hvězd.
 
STŘEDA: Tvar okamžiku
 
Druhý festivalový večer představí moderní jazz v podání zahraničního tria a kvartetu složeného ze dvou českých a dvou dánských jazzmanů. Samuel Blaser Trio zahájí koncert ve Studiu Divadla DRAK svou charakteristickou citlivou souhrou. Vychází nejen ze vkusu a zaměření jednotlivých členů, ale také z dané situace a atmosféry. Návštěvníci středečního koncertu tedy budou svědky jedinečného okamžiku, který se už nikdy a nikde nebude opakovat. Druhý den završí kvartet Soukup/Procházka/Brun/Osgood, jehož členy charakterizuje skvělá rytmika, žánrová otevřenost a hluboký ponor do společných improvizací, který plynule naváže na jedinečnou energii předchozí formace.
 
ČTVRTEK: Odkud přicházíme, kam směřujeme
 
Třetí festivalový den nabídne malou bilanci ve velkých prostorách kina Bio Central. V rámci večerního dvojkoncertu budou mít návštěvníci možnost slyšet kapelu uznávaného česko-amerického varhaníka a držitele ceny Grammy Ondřeje Pivce. Patří ke světové špičce hráčů na Hammondovy varhany a je příkladem toho, kam mohou hudebníci nastupující generace směřovat. Představitelky mladé generace v rámci večera vystoupí pod názvem The Shape of Jazz to Come. Jedná se o nový projekt organizátorů festivalu, jehož pilotní ročník se letos v Hradci Králové uskuteční. Pět talentovaných hudebnic se stane rezidentkami festivalu a během jeho konání nazkouší vlastní skladby, které provedou v rámci třetího festivalového večera.
 
PÁTEK: Open air show na náměstí, komorní koncert ve sboru kněze Ambrože, virtuózní chaos a večerní afterparty
 
V pátek se ještě jednou vrátíme do Bio Central. Ještě předtím se však odehrají dva koncerty na různých místech Hradce Králové. Swingový oktet Heart of Dixie rozžije během odpoledne centrum města, konkrétně Náměstí 28. října. Bandu divokých muzikantů vystřídá podvečerní koncert Michaely Antalové a Martin Küchena – mezinárodní dvojice inspirované spektrální hudbou – ve Sboru kněze Ambrože.
 
Do prostor Bio Central večer vtrhnou dvě kapely, které misí jazz s dalšími žánry od rocku přes punk, pop až po taneční hudbu. Vítěz nové německé jazzové ceny (Neuer Deutscher Jazzpreis) z let 2008 a 2010 Oliver Steidle otevře hlavní koncert předposledního dne festivalu společně s The Killing Popes – technicky brilantní kapelou, která je stejně jazzová, jako punková. Energie vířící v prostorách kina neopadne ani během vystoupení francouzské kapely CHROMB! Slibuje nejen jazz, ale i chytlavý pop, rockovou energii a spoustu dalších žánrů či vlivů propojených nenapodobitelnou silou hudebního projevu.
 
Po dvojité dávce energie páteční den zakončí opět Heart of Dixie, tentokrát ve formě afterparty v klubu Nãplavka.

Všichni dobří rodáci

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

KAREL ZEMAN

KAREL ZEMAN

Také slavný kouzelník stříbrného plátna, režisér Karel Zeman, má vazby k našemu kraji. Narodil se 3. listopadu 1910 v Ostroměři u Nové Paky.

Tiskové zprávy

FLAMENGO REUNION SESSION – JEN TAK DÁL!

FLAMENGO REUNION SESSION – JEN TAK DÁL!

Jen málokdo pamatuje živá vystoupení Flamenga v době vydání alba Kuře v hodinkách.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY: Chvění. Tekutost. Rovnováha.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY: Chvění. Tekutost. Rovnováha.

Od 21. do 28. června 2024 se Hradec Králové znovu promění v srdce českého divadla. Tradičně se totiž tento poslední červnový týden otevřou dveře Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. 29. ročník opět přináší unikátní spojení divadla, hudby a uměleckých performancí, které oslavují dynamiku života a umělecké tvorby. Festivalem každoročně ožívá celé město a bývá proto přirovnáván k divadelnímu festivalu v Avignonu nebo filmovým Karlovým Varům.

Dny dobrovolnictví v Královéhradeckém kraji

Dny dobrovolnictví v Královéhradeckém kraji

Kreativní workshopy, burzu neziskovek, charitativní běh a také rozmanité aktivity pro rodiče a děti, to vše nabídnou letošní Dny dobrovolnictví od 25. do 28. dubna 2024 v Královéhradeckém kraji. V Hradci Králové je odstartuje akce DOBROTYL ve čtvrtek 25. dubna od 9:00 do 17:30 hodin na Tylově nábřeží. Již od rána ožije nábřeží burzou neziskovek, které si pro návštěvníky připravily i zábavné workshopy. Odpoledne se mohou děti i dospělí zapojit do charitativního běhu, zahrát si různé hry, odekorovat si plátěnou tašku nebo vyrobit smysluplné přání. Akci pořádá Dobrovolnické centrum Diecézní charity Hradec Králové a Gymnázium J. K. Tyla.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - Oblastní charita Hradec Králové
Kulturní akce - Daniela BENEŠOVÁ, Karel BENEŠ - obrazy, pastely, grafika
Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist