Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Tři králové přijdou a popřejí lidem online
30.12.2020

zpět


Tři králové přijdou a popřejí lidem online

(Hradec Králové) Pandemie zasáhne i do průběhu tradiční dobročinné Tříkrálové sbírky, a tak po dobu trvání 5. stupně PES kolednické skupinky do ulic nevyjdou, protože zdraví koledníků a dárců je pro Charitu na prvním místě. O koledu ale lidé nepřijdou. Tři králové dorazí mimořádně online a popřejí lidem štěstí, zdraví a dlouhá léta na www.trikralovasbirka.cz od 1. až do 24. ledna 2021. Cíl a motto sbírky zůstávají stejné – hlavní je pomoc nemocným a potřebným lidem v nouzi. V případě návratu do 4. stupně PES je většina Charit připravena na koledování s rouškami.

Aktuálně bude možné Tříkrálovou sbírku podpořit návštěvou online koledy na tříkrálovém webu a darem do online kasičky v bezpečí svého domova. Lidé mohou přispět také do pokladniček v charitních centrech, v kostelech, na úřadech nebo v obchodech ve svých regionech. Pomůže i dar na účet Tříkrálové sbírky či dárcovská SMS. Už teď se mohou lidé zapojit do akce hradecké Charity Zpívejte s námi tříkrálovou koledu. V Pardubicích zahájí sbírku na Tři krále online i s požehnáním.

„Otevřete, prosím, online koledníkům vaše pomyslné dveře a přijměte jejich přání i požehnání. Jsme vám nablízku i v době covidové a můžeme dál pomáhat nemocným a potřebným také díky vašim dobrým skutkům. Věřím, že i letos jich budou tisíce a zaplaví celé Česko,“ říká Ing. Anna Maclová, ředitelka Diecézní charity Hradec Králové, a dodává: „Děkujeme vám za veškerou přízeň a podporu. V novém roce přejeme vám i vašim rodinám hlavně pevné zdraví! A doufejme, že se brzy budeme moci zase setkávat jako dřív.“

Jak darovat online

Navštivte ONLINE koledu na www.trikralovasbirka.cz a přispějte do ONLINE kasičky. Věříme, že vás online koledníci potěší stejně, jako by stáli u vašeho prahu. Až vám zazpívají, přehrajte si požehnání od Mons. Josefa Suchára z poutního místa v Neratově, stáhněte si dárek a podpořte, prosím, Charitu, která pomáhá nemocným a potřebným ve vašem regionu (stačí vyplnit název města, obce nebo PSČ).

Pomozte s návštěvou ONLINE koledy také svým rodičům a prarodičům. Sdílejte koledu i na Facebooku nebo Instagramu jako každý správný KING.

Koleda u vás v regionu

Lidé mohou také přispívat do tříkrálových pokladniček na veřejně přístupných místech ve svých regionech- v charitních centrech, v kostelech, na úřadech nebo v obchodech. U kasiček najdete i dárky od koledníků – cukříky a kalendáříky, požehnané křídy nebo samolepky na dveře K+M+B+2021 a také letáček místní Charity s informacemi o využití výtěžku Tříkrálové sbírky. V případě návratu do 4. stupně PES je většina připravena na koledování s rouškami.

O tom, jak sbírka proběhne u vás, se dozvíte více na webu a sociálních sítích vaší Charity. Kontakty a aktuální info naleznete na https://hk.caritas.cz/trikralova-sbirka/. Sledujte nás i na Facebooku a sdílejte dobré skutky se svými nejbližšími a přáteli!

V Hradci Králové a okolí je možné přinášet dary do pokladničky v sídle Oblastní charity (Komenského 266) a Diecézní charity (Velké náměstí 37/46), dále v kostelích, na vybraných obecních úřadech a obchodech (více na www.charitahk.cz).

Kde sbírka pomůže

Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu bude věnována na humanitární pomoc do zahraničí.

Hospicovou péči z výtěžku sbírky podpoří například Charity v Hradci Králové, Červeném Kostelci, Pardubicích, Poličce a Litomyšli. V Rychnově nad Kněžnou z příspěvků obnoví vybavení Stacionáře sv. Františka, kde pomáhají lidem s handicapem a seniorům. Na Náchodsku, Orlickoústecku i v dalších regionech z darovaných peněz podpoří Charitní pečovatelskou službu, která pomáhá potřebným i v době covidové. Charity v Trutnově, Dobrušce a Studenci z vybraných prostředků nakoupí zdravotní pomůcky na pomoc svým klientům terénních služeb. Oblastní charita Havlíčkův Brod z části výnosu sbírky pořídí svozové auto pro imobilní klienty centra Petrklíč. Na Jičínsku z tříkrálových darů podpoří dobrovolnické programy na pomoc znevýhodněným dětem, seniorům a handicapovaným.

Část výtěžku věnují naše Charity také na humanitární projekty na pomoc indickým dětem v nouzi, které realizuje Diecézní charita Hradec Králové.

Díky štědrosti dárců vynesla kulatá Tříkrálová sbírka 2020 v hradecké diecézi 20,7 milionů korun. Darované peníze již pomáhají v desítkách charitních zařízení a službách pro nemocné, seniory, handicapované, rodiny s dětmi a lidi v tísni v našich regionech i v zahraničí. Děkujeme Vám! Více o konkrétní pomoci.

Každá koruna pomáhá. Děkujeme!

Do Tříkrálové sbírky je možné přispět také odesláním dárcovské SMS: DMS KOLEDA 30 (60 nebo 90) na číslo 87 777 (více na www.darcovskasms.cz), finančním darem na sbírkový účet číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS 777, nebo sledováním Tříkrálového koncertu v neděli 10. ledna 2021 od 18 hodin na ČT 1, na kterém vystoupí Anna K., Michal Hrůza, Pokáč a další.

Sledujte i tříkrálový Facebook a Instagram. Více informací naleznete na www.trikralovasbirka.cz.

Více také na www.hk.caritas.cz a na Facebooku. Každý dobrý skutek pomůže. Děkujeme!

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist