Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

LETNÍ PROGRAM V LABYRINTU DIVADLA DRAK
16.07.2021

zpět


LETNÍ PROGRAM V LABYRINTU DIVADLA DRAK V průběhu letních prázdnin na Vás čeká v Labyrintu Divadla Drak hned několik speciálních programů. Najdete tu stálou expozici loutek, animační hernu, interaktivní laboratoř, venkovní bojovky a instalace.
Otevřeno máme od úterý do neděle. Tak se zastavte!

 

HRADECKÁ KULTURNÍ PÁTRAČKA

Prázdninová bojovka po stopách kultury

Divadlo Drak, Galerie moderního umění v Hradci Králové, Klicperovo divadlo, Muzeum východních Čech, Filharmonie Hradec Králové a Bio Central Vás zvou na svůj společný letní projekt. V každé instituci Vás čeká jedno stanoviště, na kterém splněním interaktivního úkolu získáte indicii pro své další pátrání a zároveň nahlédnete do zákulisí kulturních organizací a vybraných profesí. Začátek: Labyrint Divadla Drak. Další instituce můžete navštívit v libovolném pořadí.

Minimálně jeden z pátračů ve skupině by měl umět číst a psát.

Doporučený věk od 10 let.

www.hradeckakulturnipatracka.cz

 


ZA PŘÍBĚHEM DRAKU

Dobrodružná výprava v okolí Divadla Drak pro malé i velké poutníky

Speciální venkovní program Divadla Drak na letní měsíce začíná a končí v Labyrintu Divadla Drak, kde obdržíte všechny potřebné informace a pracovní list s mapou. Výprava probíhá bez průvodce, ale kdykoliv v průběhu programu můžete vyhledat pobočníka, který Vám poradí, jak pokračovat v cestě, či kde hledat dál. Poutníci se pohybují podle herní mapy a plní interaktivní úkoly, luští hádanky a postupně získávají jednotlivé indicie potřebné k zdárnému dokončení hry a nalezení pokladu, který se ukrývá v bludišti vitrín expozice výstavy Příběh Draku 1958-2018.

Doporučený věk od 7 let.
 


#SRDCEM DRAK

Divadelní procházka pro děti, rodiče i náhodné kolemjdoucí

Víte, jaké profese najdete v divadle? Znáte, jak se jmenují a co je náplní jejich práce? Projekt divadelních lektorek Jany Nechvátalové a Kláry Svobodové představuje, co a hlavně kdo stojí za vytvořením divadelní inscenace. Vyzkoušejte si, jaké to je být režisérem, scénografem, technikem, řezbářem nebo hercem na vlastní kůži. Mapa trasy divadelní procházky je volně k vyzvednutí na pokladně Labyrintu Divadla Drak. Na cestě Vás čeká pět zastavení, pět divadelních profesí a pět úkolů, které Vám přiblíží kouzelný svět divadelního zákulisí.

I vy buďte SRDCEM DRAK!
 


DRAČÍ ANIMAČNÍ HERNA A TROJHLAS

Vydejte se s námi do unikátního světa loutkové ruční animace

 Celé horní patro Labyrintu jsme proměnili v mikrosvět plný optických triků – náš animační ateliér.
 

DRAČÍ ANIMAČNÍ HERNA, FANTAZIE UTRŽENÁ ZE ŘETĚZU

Zajímá Vás, jak blízko k sobě mají loutková animace a animovaný film? Vstupte do naší herny, vyzkoušejte si některé animační techniky anebo se seznamte s optickými hračkami, které jsou považovány za předchůdkyně animovaného filmu. Když si stáhnete do svého mobilu aplikaci STOP MOTION, můžete si pak svůj animovaný film zaznamenat a odnést domů! Návod k jejímu stažení najdete ve výstavě.  Přijměte pozvání, zastavte čas a nechte ožít svůj nekonečný vesmír imaginace!
 

TROJHLAS ANEB LOUTKOVÁ ANIMACE TŘIKRÁT JINAK

Projekt Trojhlas je výsledkem spojení tří studentských filmů, které vznikly na třech českých uměleckých školách – Betonová džungle (r. Marie Urbánková, UMPRUM), Dcera (r. Daria Kashcheeva, FAMU) a Noctuelle (r. Martin Pertlíček, Západočeská univerzita v Plzni). Prostřednictvím výstavy má divák možnost nahlédnout do zákulisí výroby loutkového filmu a prohlédnout si samotné loutky, kostýmy a dekorace.
 


HERNÍ PRVKY PŘED DIVADLEM DRAK

Otevřeli jsme pro Vás volně přístupnou výstavu interaktivních objektů v plenéru před Divadlem Drak, který přímo vybízí k trávení volného času rodiny s dětmi i další návštěvníky. Naši expozici tvoří mechanické loutky, které můžete snadno rozhýbat, oživit, udělat jimi jednoduché gesto a vyzkoušet si princip vodění loutky. Také zde najdete několik herních objektů.


Venkovní interaktivní objekty

 

Těšíme se na Vás v Labyrintu Divadla Drak!

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist