Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Doporučujeme #kulturní akce

Vyprodaný 26. ročník Rock for People příští týden nabídne 4 dny plné hudby či pestrý doprovodný program na podporu Ukrajiny
10.06.2022

zpět


Vyprodaný 26. ročník Rock for People příští týden nabídne 4 dny plné hudby či pestrý doprovodný program na podporu Ukrajiny Na 500 muzikantů z celého světa a 35 tisíc hudebních fanoušků se už příští týden mezi 15.-18. červnem potkají na vyprodaném festivalu Rock for People. 26. ročník bude letos největším tuzemským festivalem a nabídne ve 4 dnech vystoupení světových hvězd jako jsou Green Day, Fall Out Boy, Royal Blood, Biffy Clyro, Weezer, Sum 41 a Skillet nebo pestrý doprovodný program na ČT art a konferenční stage. Pořadatelé letos do pátečního programu zařadili spolupráci s největším ukrajinským festivalem Atlas, který nabídne kromě pěti UA interpretů zajímavé debaty včetně účasti ukrajinského velvyslance Jevhena Perebyjnise.Kvalitního lineupu si všímají i v zahraničí. „20 % návštěvníků letos tvoří cizinci, nejvíce z Anglie, která je kolébkou hudebních festivalů.“ říká ředitel festivalu Michal Thomes a dodává: „velmi nás těší, že jako malá země můžeme konkurovat velkým evropským festivalům a jsme bráni jako stabilní součást letních tour světových hvězd“. Letošní ročník je zlomový, rozpočet festivalu poprvépřekročil100 milionů.
Pořadatelé navazují na jejich aktivity spojené s podporou Ukrajiny a zařadili do programu Ukrajinský den, který ve spolupráci s festivalem Atlasnabídne pestrý program. Hudební program zajistí 5 výrazných ukrajinských interpretů: The Hardkiss, Alina Pash, Latexfauna, Vagonovozhatye a Zbaraski. Konferenční stage nabídne několik zajímavých debat, které se budou zabývat tematy spojenými s ruskou invazí na Ukrajinu. Na stage jako host vystoupí například regionální ředitel Člověka v tísni pro východní partnerství a Balkán Petr Drbohlav. S ředitelkou hnutí DUHA Annou Kárníkovou a energetickým expertem organizace Greenpeace Janem Rovenským proběhne panel na téma Energetika a Ukrajinská krize. Pod hlavičkou Nouvelle Prague se uskuteční debata ředitelů festivalů Atlas a Rock for People o dopadu ruské invaze na hudební průmysl. Pozvání na konferenční stage přijal i již výše zmiňovaný ukrajinský velvyslanec Jevhen Perebyjnis společně s diplomatem a bezpečnostním analytikem Tomášem Pojarem. Ve spolupráci s iniciativami Music Saves UA a Music Export Ukraine bude na místě probíhat sbírka.
Dramaturgie festivalu se skládá z několika nosných pilířů, které dohromady tvoří vyvážený a skvěle se doplňující program na 120 interpretů. Kromě headlinerů a desítek větších a menších zahraničních hvězd rockových a corových žánrů festival přiváží nová fresh jména, která návštěvníkům otevírají obzory, vždy se shledají s velkým úspěchem a tvoří dramaturgický přesah. Rock for People dlouhodobě představuje v českých premiérách objevy, jejichž obrovský potenciál se projeví v příštích letech. Z minulosti jsou to například Måneskin, Enter Shikari nebo​​Catfish and the Bottlemen. Letos tuto kategorii zastupuje třeba Holly Humberstone, která je čerstvou držitelkou Brit Awards v kategorii objev roku (dříve tuto cenu získala například Adele nebo Ellie Goulding) nebo kapela Wolf Alice, která se letos též pyšní oceněním Brit Awards. V českých premiérách přivítáme letos i světové hvězdy jako Royal Blood, Fall Out Boy nebo Weezer.
Čtyřdenní vstupenky na festival jsou vyprodané, v prodeji je posledních pár jednodenních.
Již podruhé je festival Rock for People spojen s vodíkem – energií z tohoto plynu totiž pohání jednu ze stagí vodíkový generátor H2BASE, jehož premiéra proběhla v loňském roce na Rock for People Hope. Jeho vývoj má na svědomí česká firma DEVINN: „Hlavní letošní novinkou je použití tzv. zeleného vodíku, tedy takového vodíku, který je ze sta procent vyroben obnovitelnou energií. Stejně jako loni jsme se snažili mít v něčem prvenství, a myslíme, že se to povedlo,“ říká Luboš Hajský, zakladatel společnosti DEVINN. Zelený vodík jako zdroj energie dodala česká divize Air Products.Novinkou bude GEM Stage (Green Energy Mill), která získává energii větrem a ze solárních panelů. 21 metrů vysoká věž, která v sobě ukrývá stage, dokáže vyrobit udržitelnou energii v každém počasí, a navíc skvěle vypadá. GEM Stage je symbolem přechodu na čisté zdroje energie bez fosilních paliv.
Rock for People festival se uskuteční v multifunkčním areálu Park 360, který funguje na principech cirkulární ekonomiky a využívá zbytkový odpad města Hradec Králové. Jedná se o jedinečný industriální prostor letiště, který má k dispozici hangáry, ježposkytují originální atmosféru. V areálu se minimalizuje odpad, recykluje se ho zde až 17 druhů. Organizátoři se snaží snižovat uhlíkovou stopu využitím solárních a další obnovitelných zdrojů. Cílem areálu je být do roku 2030 klimaticky neutrálním a energeticky soběstačným.
 
YouTube:
Green Day https://youtu.be/Ee_uujKuJMI
Biffy Clyro https://youtu.be/25HChem_yuU
Royal Blood https://youtu.be/jhgVu2lsi_k
Fall Out Boy https://youtu.be/LBr7kECsjcQ
Weezer https://youtu.be/0C3zgYW_FAM
Skillet https://youtu.be/Qzw6A2WC5Qo
IDLES https://youtu.be/VODKZxsRa_E
Wolf Alice https://youtu.be/NV39h7GHDYs
Two Feethttps://youtu.be/i_WTHkBuqbg
slowthai https://youtu.be/kHTX4i31rBw
 
 
Generální partner:Komerční banka
Za podpory: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, CzechTourism, Calendarium Regina, Hradec Králové
Generální mediální partner:Česká televize
Hlavní mediální partner: Evropa 2

Všichni dobří rodáci

MIRKO ELIÁŠ

MIRKO ELIÁŠ

Nebudu předstírat neznalost. Choceň ani Chvojenec v Královéhradeckém kraji samozřejmě neleží.

JOSEF VÁCHAL

JOSEF VÁCHAL

Někdy je těžké vybrat z krajanů někoho obecně známějšího, tentokrát však nastal opačný extrém. Od 5. do 11. května jako by se s výročími slavných roztrhl pytel. Vítěz Závodu míru cyklista Jan Moravec, spisovatel a dramatik Jiří Šotola, významný hradecký starosta Josef Václav Bohuslav Pilnáček…

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

Tiskové zprávy

Klicperovo divadlo uvede Oslavu

Klicperovo divadlo uvede Oslavu

Poslední premiérou v letošní sezóně na Hlavní scéně bude hra Oslava, kterou přímo pro Klicperovo divadlo napsal tandem Petr Pýcha a Jaroslav Rudiš. V režii uměleckého šéfa Pavla Kheka se diváci mohou těšit na komedii s živou hudbou, která se poprvé představí divákům v sobotu 18. května od 19:00.

Hradeckou múzu si odnesla Iva Marešová za společný koncert skupiny RAZAM s Filharmonií Hradec Králové

Hradeckou múzu si odnesla Iva Marešová za společný koncert skupiny RAZAM s Filharmonií Hradec Králové

Královéhradecká rodačka Iva Marešová si z pondělního předávání výročních cen Města Hradce Králové odnesla Hradeckou múzu za mimořádný kulturní počin. Zpěvačka, herečka a textařka, kterou mohou hradečtí znát i z muzikálu Excalibur či koncertů kapel Precendens nebo Deset očí, je také spoluzakladatelkou kapely RAZAM, v níž s Marešovou vystupují také hudebníci z Běloruska, Moravy, Čech a Ruska. Jejich společný předvánoční koncert s Filharmonií Hradec Králové uchvátil publikum. Dokladem toho byla i nominace na výroční cenu města, na něž byla zpěvačka navržena.

Červencové koncerty Eda Sheerana slibují pestrý doprovodný program s Benem Cristovao, Pokáčem nebo Thomem Artwayem, zbývají poslední vstupenky

Červencové koncerty Eda Sheerana slibují pestrý doprovodný program s Benem Cristovao, Pokáčem nebo Thomem Artwayem, zbývají poslední vstupenky

unikátní zážitek slibují dvě letošní shows britské mega hvězdy Eda Sheerana 27. a 28. července v hradeckém multifunkčním Parku 360. První ze dvou koncertů je již zcela vyprodaný, na druhý přidaný termín zbývají poslední vstupenky. “Připravujeme koncept, který u nás nemá obdoby. Program v areálu bude probíhat už od dopoledních hodin a nabídne celou škálu zábavných aktivit. Tematicky se vrátíme k buskerským kořenům Eda Sheerana a na čtyřech scénách vystoupí před koncertem například Ben Cristovao společně s Karolem Komendou, Pokáč nebo Thom Artway” komentuje program Michal Thomes, ředitel pořádající agentury Ameba Production.

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist