Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

FLAMENGO REUNION SESSION

FLAMENGO REUNION SESSION

Legendární kapela Flamengo je zpět!
16. DUBNA 2024 V 19.00 HODIN, ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

ROMANCE ČESKÁ

ROMANCE ČESKÁ

Koncert k Roku české hudby
25. DUBNA 2024 V 19.30 HOD., SÁL FILHARMONIE HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

HITMAKEŘI KLASICKÉ HUDBY

HITMAKEŘI KLASICKÉ HUDBY

Hudební lahůdky pro celou rodinu s divadelním zákuskem
13. DUBNA 2024 V 16.00 HODIN, SÁL FILHARMONIE HK

POCTA JIŘÍMU HASALOVI

POCTA JIŘÍMU HASALOVI

Vzpomínkový koncert na známého hradeckého kapelníka
10. DUBNA 2024 V 18.00 HODIN, SÁL FILHARMONIE HK

Kalendárium akcí

 <  BŘEZEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Doporučujeme #kulturní akce

PŘEDSTAVUJEME PROGRAM 28. ROČNÍKU FESTIVALU JAZZ GOES TO TOWN
11.08.2022

zpět


PŘEDSTAVUJEME PROGRAM 28. ROČNÍKU FESTIVALU JAZZ GOES TO TOWN Do Hradce Králové opět zavítají prvotřídní čeští i světoví improvizátoři. Program 28. ročníku festivalu Jazz Goes to Town / Jazz jde městem slibuje široké spektrum současného jazzového žánru. Můžete se těšit na osm českých premiér, z toho jednu světovou, a to skladbu SONGS legendárního skladatele a trumpetisty Michaela Mantlera, kterou napsal přímo pro hradecký festival. Letošní ročník Jazz Goes to Town / Jazz jde městem proběhne 11. – 15. 10. 2022 na pěti různých místech v Hradci Králové. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji na portále GoOut: goout.net/cs/jazz-goes-to-town-2022/szcjbvt.
 
 
Hlasy budoucnosti
Letošní ročník festivalu nese podtitul Hlasy budoucnosti. „Rozhodli jsme se dát hlasu jako nejpřirozenějšímu nástroji více prostoru než v uplynulých letech. Hudebníci, kteří letos na festival přijedou, reprezentují různá pojetí jazzu. Některé soubory jsou experimentálnější, některé více čerpají z již zavedených tradic, všechny jsou ale jedinečné a nezaměnitelné,“ přibližuje téma dramaturg Michal Wróblewski.
 
Stejné motto má také hlavní koncert festivalu, který se uskuteční v sobotu 15. 10. v kině Bio Central. Michael Mantler, legenda světového avantgardního jazzu (úzce spolupracoval s lidmi jako Carla Bley, Cecil Taylor, Roswell Rudd, Robert Wyatt, Jack Bruce a mnoho dalších), představí svou kompozici SONGS na texty Samuela Becketta, Ernsta Meistera, Giuseppe Ungarettiho a Michaela Mantlera. Vedle autora vystoupí na koncertě jako sólista také přední interpret soudobé hudby Gareth Davis a český 14členný ansámbl sestavený speciálně pro tuto příležitost.
 
Své slovo dostane také mladší generace hudebníků, kteří jsou na špičce evropské scény, avšak jejich projekty u nás zatím představeny nebyly. Představí se vám KUU! – berlínské kvarteto (zpěv, dvě kytary a bicí) pod vedením asi největší postavy současného evropského jazzu – bubeníka Christiana Lillingera. Jejich koncert je svým vlastním divadlem, hektickým moderním noirem. Hudba, kterou jste ještě neslyšeli a slyšet byste měli!
 
Německo-francouzská kapela saxofonistky a skladatelky Luise Volkmann Été Large zase přinese divoký, rozpustilý zvuk velkého tělesa, ve kterém se potkává jazz, rock and roll, hudba spontánní a virtuózní.
 
Čtvrteční večer představí hudbu současné skandinávské scény ve dvou koncertech: provokativní, dechberoucí a emocionálně poutavou kapelu Emmeluth’s Amoeba a projekt velmi vyhledávaného kontrabasisty Ingebrigt Håker Flatena s názvem (Exit) Knarr, od kterého můžete očekávat energickou free-jazzovou smršť.
 
Vedle zahraničních kapel přijedou do Hradce také přední osobnosti české jazzové scény. Špičkový moderní jazz přiveze jeden z nejuznávanějších českých kytaristů David Dorůžka v triu s americkým bubeníkem Jeffem Ballardem (který má za sebou působení v kapelách Brada Mehldaua, Kurta Rosenwinkela, Chicka Corey, Pata Methenyho a dalších) a polským pianistou Piotrem Wyleżołem. Společně propojují staré a nové zvuky a přístupy do jedinečné syntézy, která zní svěže a současně.
 
Na unikátní spojení jazzu a world music se můžete těšit od Andělem oceněného mezinárodního kvartetu Invisible World Tomáše Lišky. Progresivnější jazzové směry bude zastupovat pardubické freejazzcore trio Frisk a svěží vokálně-instrumentální septet Uthando.
 
Stejně jako v předchozích dvou ročnících připravuje festival Jazz Goes to Town také rezidenční projekt mladých talentovaných hudebníků The Shape of Jazz to Come. Vybraná kapela společně vytvoří unikátní dílo přímo pro festival. Letos poprvé bude mít rezidenční projekt zahraničního hosta v podobě renomované německé saxofonistky Luise Volkmann.
 
Součástí festivalu bude také předkoncert českých hostů festivalu v pražském Punktu či koncert legendární swingové kapely Originální pražský synkopický orchestr v rámci vernisáže výstavy Četnické humoresky v Muzeu východních Čech v Hradci Králové.
 
jgtt.cz
facebook.com/JazzGoesToTown
instagram.com/jazzgoestotown
 
VSTUPENKY NA FESTIVAL
Vstupenky v cenové relaci od 100 do 350 Kč jsou v prodeji online na www.goout.cza také na prodejních místech sítě GoOut(Praha, Brno, Ostrava, Plzeň). Vstupenky v předprodeji jsou cenově výhodnější než při koupi na místě, předprodej končí vždy hodinu před začátkem každého koncertu. Součástí programu bude také předkoncert v Praze a afterparty s volným vstupem.
 
Poskytujeme slevy pro studenty a seniory, nabízíme také dva typy permanentek – na celý festival za cenu 1 400 Kč (studenti a senioři 1 000 Kč), na páteční a sobotní program za 700 Kč (studenti a senioři 500 Kč).
 
PARTNEŘI 28. ROČNÍKU FESTIVALU JAZZ JDE MĚSTEM / JAZZ GOES TO TOWN
 
Generální partneři
Statutární město Hradec Králové
Calendarium Regina
 
Partneři
Královéhradecký kraj
Ministerstvo kultury České republiky
Státní fond kultury
Česko-německý fond budoucnosti
Goethe Institut
OSA
Nadace Život umělce
 
Předprodej
GoOut
 
Pořádá
kontrapunkt

Všichni dobří rodáci

JOSEF KAPUCIÁN + JOSEF PROBOŠT

JOSEF KAPUCIÁN + JOSEF PROBOŠT

Hříčkou osudu se do rozmezí pouhých osmačtyřiceti hodin vešla důležitá životní data tvůrců slavného Třebechovického betlému.

RUDOLF ANTONÍN DVORSKÝ

RUDOLF ANTONÍN DVORSKÝ

Narodil se ve Dvoře Králové 24. března 1899 jako Rudolf Antonín. (Příjmení Dvorský - podle rodného města - úředně stvrdil až roku 1925.)

MARIE SEDLÁČKOVÁ - SERBOUSKOVÁ

MARIE SEDLÁČKOVÁ - SERBOUSKOVÁ

Dnešním výročím potěšíme či možná inspirujeme k víkendovému výletu zejména něžné pohlaví.

Tiskové zprávy

Východočeské kolo soutěže Porta se stěhuje do Hradce Králové

Východočeské kolo soutěže Porta se stěhuje do Hradce Králové

Východočeské kolo Porty se stěhuje do východočeské metropole a krajského města Hradce Králové, kde se soutěži dostalo vlídného přijetí u Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti v Adalbertinu.

AUDIMAFOR v Draku zná vítěze

AUDIMAFOR v Draku zná vítěze

O víkendu 22. - 24. března patřilo Divadlo Drak souborům mladého, poetického a experimentujícího divadla. Postupová přehlídka AUDIMAFOR i v letošním ročníku vydala to nejzajímavější, co se urodilo mezi divadelními soubory napříč Královéhradeckým krajem, ale i kousek za jeho hranicemi. Kvalitu zúčastněných inscenací potvrdila odborná porota – doporučení k postupu si odneslo hned několik souborů ve třech kategoriích, rozdávaly se ale i další ocenění.

Degustace rosé a frizzante po celé ČR. Navíc soutěžíme o frizzante rosé Vinařství VAJBAR.

Degustace rosé a frizzante po celé ČR. Navíc soutěžíme o frizzante rosé Vinařství VAJBAR.

Vážení milovníci vína,
JAROVÍN a Dny v růžovém se blíží. Vína si můžete ochutnat napříč celou ČR.

Kalendárium akcí

 <  BŘEZEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Připravované akce

Kulturní akce - Oblastní charita Hradec Králové
Kulturní akce - Daniela BENEŠOVÁ, Karel BENEŠ - obrazy, pastely, grafika

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist