Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Film PSH Nekonečný příběh míří do kin a má trailer, slavnostní premiéra s koncertem je otevřena veřejnosti
18.10.2022

zpět


Film PSH Nekonečný příběh míří do kin a má trailer, slavnostní premiéra s koncertem je otevřena veřejnosti Film PSH Nekonečný příběh režiséra Štěpána FOK Vodrážky a scenáristy Petra Cífky o české hudební legendě Peneři Strýčka Homeboye má trailer https://youtu.be/aCqGaEDTOAga vstoupí do českých kin ve čtvrtek 27. října. Tento den proběhne v 19.30 hodin i slavnostní distribuční premiéra přístupná veřejnosti v kině Světozor a následně ve 22.30 hodin koncert PSH v Lucerna Music Baru v Praze. Film do kin uvede společnost Aerofilms. Seznam projekcí filmu PSH Nekonečný příběh zde: https://www.aerofilms.cz/microsite/pshnekonecnypribeh/
 
Kapelu Peneři strýčka Homeboye neboli PSH zná v České republice snad každý. V překvapivě otevřeném a velmi osobním dokumentu se spoustou dosud nepublikovaných záběrů a soukromých archivů se však Vladimir 518, Mike Trafik a Orion nebojí jít na dřeň a být stejně upřímní jako jejich hudba. S režisérem Štěpánem FOK Vodrážkou, autorem několika jejich klipů, i scenáristou Petrem Cífkou je pojí dlouholeté lidské i profesní přátelství, a proto na spolupráci kývli. Ze vzájemné důvěry vznikl film o kamarádství tří kluků, které spojila láska k hudbě a graffiti, zažili si své vrcholy i pády a kteří si jsou i po letech jsou si vzájemnou oporou. „Nechtěli jsme, aby o nás vznikl takovej ten klasickej rap dokument, kde vysvětluješ, co všechno jsi dokázal, co sis za to koupil, a že větší legenda, než jsi ty, vlastně široko daleko neni. Tahle parta filmařů byla záruka, že nepůjde o první plán. Nejzásadnější moment ale je, že taková věc nějak překvapivě utužila naše kamarádství,“ shodují se Vladimir 518 a Orion, jaké to bylo jít „s kůží na trh“.
 
Stejně tak tvůrci Štěpán FOK Vodrážka a Petr Cífka nechtěli natočit klasický oslavný pomník kapely.K dispozici měli velké množství archivů kapely, a to jak z videokazet, tak i z mobilů – tedy materiálu, jehož zveřejnění od tvůrců vyžadovalovelkou míru citlivosti a empatie a ukapely zase víry, že nebude použit vytržený z kontextu. Ve filmu nechybí samozřejmě ani pořádná dávka rapu, kterou si diváci mohou užít i díky textovým přepisům přímo v obraze, texty kapely PSH spolu s výraznou grafikou se tak stávají nedílnou součástí filmu. Nekonečný příběh je o kamarádství. Každý den začíná nanovo a nikdy nekončí. Neustále přicházejí vzestupy, pády, chvíle lásky i nenávisti. A všichni doufáme, že to přátelství kluků z PSH takhle pojede dál, až do nekonečna, protože opravdové přátelství jen tak neskončí,“uzavírá Štěpán FOK Vodrážka. Ve filmu se kroměVinnetoua a Old Shatterhanda symbolizujících ono nerozlučné kamarádství objevítaké DJ Wich, Roman Holý, Matěj Ruppert či například Saskia Burešová.
 
Vodrážkův a Cífkův snímek PSH Nekonečný příběh si díky své bezprostřednosti a otevřenosti hlavních protagonistů získal nejprve srdce fanoušků na letošním MFF Karlovy Vary, kde získal Cenu diváků, následně vyprodal při speciálním eventu spojeným s debatou s kapelou pražská kina Přítomnost a Světozor, diskuse po filmu byla streamovaná do vybraných českých kin. Kapela PSH je aktuálně na „Nekonečné tour“ s projekcí filmu a koncerty v šesti českých a slovenských městech.  Distributorem je Aerofilms,producenty snímku jsou Vratislav Šlajer a Jakub Košťál z Bionautu. Koproducentem dokumentu je Česká televize. Film podpořil Státní fond kinematografie. Mediálním partnerem je Radio Spin, kde o celý říjen probíhají soutěže o vstupenky na projekce i koncerty Nekonečné tour.
 
PR a tiskový servis:
Martina Chvojka Reková, martina.rekova@4press.cz, +420 731 573 993, Klára Bobková, klara.bobkova@4press.cz, +420 731 514 462 www.bionaut.cz
 
PSH Nekonečný příběh - synopse
Českou hudební legendu Peneři strýčka Homeboye neboli PSH zná v České republice snad každý. Jací jsou ale ve skutečnosti dnes už kluci na prahu středního věku Orion, Vladimir 518 a Mike Trafik? Vznik přelomového alba Repertoár, dodnes považovaného za milník českého rapu a jednu z nejlepších desek vůbec, posun k elektronice nebo testování maximálních možností hudebního showbyznysu i sebe sama – to je základ filmu o kapele PSH. Ta si fanoušky získala autenticitou, vtipem i tvrdou prací a stále se drží na vrcholu díky lásce k hudbě a nerozlučnému přátelství. Nejznámější čeští rappeři se v překvapivě otevřeném a velmi osobním dokumentu se spoustou dosud nepublikovaných záběrů a soukromých archivů nebojí jít na dřeň a být stejně upřímní jako jejich hudba. Zdá se, že příběh PSH jen tak neskončí.

Všichni dobří rodáci

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist