Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Podpůrná skupina pro osoby zasažené důsledky migrací
25.01.2023

zpět


Podpůrná skupina pro osoby zasažené důsledky migrací Knihovna nabízí místo pro setkávání lidí, kteří se potýkají s důsledky migrací. Cílem skupiny je vstřebání a vyrovnání se s důsledky válečného konfliktu, nuceného přestěhování a dobrého zorientování se v novém prostoru.
Skupina nabízí bezpečný prostor pro setkání se s druhými, kteří řeší podobnou situaci. Psychologická a sociální podpora bude doplněna informační podporou, která usnadní orientaci v českém prostředí.
Skupina je primárně určena pro ženy z Ukrajiny. Avšak přidat se mohou i další zájemci, kteří se potřebují vyrovnat se ztrátou domova či poskytují pomoc lidem, kteří přicházejí z oblastí válečného konfliktu a chtějí a potřebují sdílet svoje zkušenosti a získat nástroje, jak náročné příběhy vstřebat.

Lektorka skupiny je Mgr. Markéta Levínská, Ph.D., která učí psychologické předměty na Univerzitě v Hradci Králové od roku 2008, zabývá se interkulturní psychologií a věnuje se Pesso-Boyden terapii, která je zaměřena na korekci negativních emocionálních zážitků z minulosti.

Skupinová setkání budou probíhat jednou týdně 120 min, zpravidla v úterý od 16:30 - 18:30 hod. Setkání jsou dobrovolná. První setkání, které proběhne 31. ledna 2023 bude zaměřeno na vzájemné seznámení účastníků a na seznámení s pravidly skupiny, aby bylo zajištěno bezpečné prostředí pro všechny. 

Registrace přes e-mail: vladimira.buchtova@svkhk.cz

Projekt podpořila Nadace OSF.

Nadace_OSF_logo.png

 

Група підтримки для тих, хто постраждав від наслідків міграції
Бібліотека пропонує зустрічі для людей, які стикаються з наслідками міграції. Мета групи - асиміляція та подолання наслідків війни, вимушеного переселення та спроможності орієнтуватися у новому просторі. Група пропонує безпечний простір для зустрічей з іншими, хто має справу з подібною ситуацією. Психологічна та соціальна допомога доповнюватиметься інформаційною підтримкою для полегшення орієнтації в чеському середовищі.
Група призначена, в першу чергу, для жінок з України. Однак, долучатися можуть і інші зацікавлені особи, яким потрібно впоратися з втратою домівки або які надають допомогу людям, що прибули із зони військового конфлікту, які хочуть і потребують поділитися своїм досвідом та отримати інструменти для подолання складних ситуацій.
Тренером групи є Mgr. Маркета Левінська, доктор філософії, яка з 2008 року викладає курси психології в Університеті Градець Кралове, займається міжкультурною психологією і терапією Пессо-Бойдена, яка спрямована на корекцію негативних емоційних переживань минулого.
Зустрічі групи відбуватимуться один раз на тиждень тривалістю 120 хвилин, як правило, по вівторках з 16:30 до 18:30 в аудиторії 2 на 5-му поверсі Навчально-наукової бібліотеки за адресою: Hradecká 1250/2.

Перше засідання відбудеться 31 січня 2023 року.

Зустрічі добровільні a безкоштовні. Перша зустріч буде присвячена знайомству один з одним та правилам роботи в групі для забезпечення комфортного середовища для всіх.

Проект підтримала Nadace Open Society Foundations (Фундація Відкритого Суспільства).

Nadace_OSF_logo-(1).png

З нетерпінням чекаємо на зустріч з Вами!
У разі зацікавленості, звертайтеся на електронну пошту: vladimira.buchtova@svkhk.cz

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist