Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

SOUSEDÁNÍ rozžije Malé náměstí
18.04.2023

zpět


SOUSEDÁNÍ rozžije Malé náměstí Už v neděli 23. dubna od 14 do 18 hodin ožije Malé náměstí sousedským setkáním s výtvarnou dílnou a stánky. SOUSEDÁNÍ, jak se akce jmenuje, chce prostor Malého náměstí zabydlet lidmi, stánky s regionální tvorbou, cyklodílnou a zábavnými aktivitami. Nabízí také prostor pro příjemné posedávání u kávy nebo piva. Pořadatelem SOUSEDÁNÍ je akční skupina Divá bába a sami obyvatelé města.
„V minulém roce už jsme testovali Malé náměstí jako prostor, kde lze strávit hezká odpoledne, setkávat se, bavit, tvořit a hrát si. Letos se pouštíme ještě do několika novinek. Prostor náměstí obsadíme stánky s regionálními produkty a výrobky sociálních podniků, přibude bleší trh a zvolna rozšiřujeme i kulturní program,“ zve na Malé náměstí Ilona Mach ze skupiny Divá bába.
Dalšími členkami skupiny jsou výtvarnice Kateřina Zelingerová a Dominika Cyprová, které v neděli povedou tvůrčí dílnu, při které si návštěvníci budou moct návštěvníci vyrobit peněženky z recyklovaných materiálů.
Letos se k organizaci akce přidává i několik dalších lidí – pro návštěvníky jistě bude zajímavý mobilní cykloservis z hradeckého Bajkazylu, který dorazí s nářadím pro základní opravy kola, poradí s drobnými opravami nebo naučí, jak si kolo servisovat sami.
Atraktivní jistě bude malování hennou, ale třeba i swap neboli výměna pokojovek, sadby a semínek. Začala zahradnická sezóna, a tak organizátoři věří, že by se swap mohl ujmout i do budoucna. Bleší trh zase potěší ty, kdo chtějí provětrat šatník a oživit ho nějakým „novým“ kouskem.
„Na akci bude také prostor pro vlastní aktivity. Je velmi doporučeno přinést na náměstí deskové hry, badminton, karty, potřeby na kreslení a další…Fantazii se meze nekladou. My máme připraveny křídy na malování na chodníku, pojízdnou knihovnu, omalovánky pro děti a další. Vítáme ale mezi nás nové příchozí a těšíme se, čím se zapojí,“ vyzývají k akci organizátorky.
U stánků na náměstí bude možné zakoupit drobné regionální výrobky. Podpořit nákupem budou návštěvníci moct např. psí útulek Naděje pro chlupáče, sociální podnik Švadlenky s jejich šitými výrobky nebo integrační sociální podnik H.O.L.I., který vyrábí chutné sirupy, čatní a marmelády. Nabídku doplní knihy z nakladatelství Heleny Rezkové a různé doplňky, brože a drobnosti z recyklovaných materiálů.
Další termíny SOUSEDÁNÍ se chystají 21. května, 16. září a 15. října. Akce bude probíhat vždy od 14 do 18 hodin na Malém náměstí. Vstup je zdarma.

Všichni dobří rodáci

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

Tiskové zprávy

KreatFest nabídne praktickou inspiraci, tvořivost, umění a vzdělávání

KreatFest nabídne praktickou inspiraci, tvořivost, umění a vzdělávání

Druhý ročník festivalu kreativity a kreativního učení proběhne v Hradci Králové od 9. do 11. května. Festival KreatFest nabídne bohatý třídenní program složený z workshopů, diskusí, sdílení a tvoření rozprostřený po tvůrčích i vzdělávacích institucích v Hradci Králové. Návštěvníci tak zavítají do knihovny, Centra kreativního muzejnictví, Centra uměleckých aktivit, ale taky Bajkazylu.

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist