Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Galerie Labyrint je otevřena po celé léto
28.07.2023

zpět


Galerie Labyrint je otevřena po celé léto Galerie Labyrint je místo stvořené pro rodinnou zábavu. Novinkou letošního léta je zážitková hra pro děti od tří let TAJEMSTVÍ DIVADELNÍCH PRÁZDNIN. Spolu s Albi tužkou se mohou malí návštěvníci vydat na výpravu za jedinečným zážitkem a prozkoumat pět dračích inscenací.
Pouze do konce srpna můžete navštívit výstavu ze světa animovaného filmu, která vznikla ve spolupráci s produkční společností MAUR film, DRACI V ANIMACI A ČTYŘHLAS.
Dále ve spleti Labyrintu najdete oblíbenou Dračí laboratoř s divadelními trenažéry nebo stálou expozici připomínající historii divadla PŘÍBĚH DRAKU 1958–2018. Na výstavu navazuje dobrodružná venkovní hra ZA PŘÍBĚHEM DRAKU.
Po celé léto si také můžete prohlédnout v plenéru před divadlem volně přístupnou expozici interaktivních objektů.
      

CO SE DĚJE V LABYRINTU O PRÁZDNINÁCH?     
Fajn prázdniny se dají zažít i v naší galerii Labyrint Divadla Drak, která o prázdninách nabídne svým návštěvníkům speciální venkovní doprovodný program v plenéru před Drakem.
V tomto roce se mohou děti od tří let a jejich dospělý doprovod poprvé vydat na zážitkovou hru TAJEMSTVÍ DIVADELNÍCH PRÁZDNIN.
Programová novinka je určena všem malým odvážlivcům, kteří chtějí prozkoumat taje pěti drakovských inscenací a příběhů, které se v nich vypráví. Společnicí na zážitkové cestě jim bude kouzelná Albi tužka, do které drakovští herci nahráli instrukce k interaktivním úkolům, hádanky, písničky i vzkazy. Hra začíná a končí v Labyrintu, kde na každého luštitele čeká zasloužená odměna, hravé dračí tetovačky.
Dobrodružná výprava ZA PŘÍBĚHEM DRAKU je určena dětem od sedmi let a i její trasa začíná a končí v Labyrintu Divadla Drak. Zde účastníci obdrží potřebné informace spolu s pracovními listy s mapou. První část výpravy se odehrává venku v okolí divadla. Poutníci se pohybují podle herní mapy a plní interaktivní úkoly, luští hádanky a postupně získávají jednotlivé indicie potřebné k zdárnému dokončení hry a nalezení pokladu, který se ukrývá v bludišti vitrín v expozici výstavy PŘÍBĚH DRAKU 1958–2018.


NEZEPOMENUTELNÉ PRÁZDNINY / U VODY

Prázdniny jsou asi ta nejhezčí část roku, souhlasíš?
Dá se toho dělat spousta:
•    Postavit hrad z písku
•    Válet se na sluníčku ✓
•    Posílat lodičky po potoku
•    Kempovat u vody
•    Zpívat u táboráku ✓✓
•    Pozorovat pulce ✓
•    Naučit se plavat
•    Navštívit maják
•    Stát se námořníkem
•    Sjíždět vlny
•    Vyhrát vodní bitvu
Ty NEJ prázdniny můžeš letos zažít s námi v Divadle Drak! Čekají tě všechny důležité letní zážitky v jeden den a na jednom místě. A tentokrát tě vezmeme k vodě!
 
Nezapomenutelné prázdniny proběhnou poslední prázdninovou neděli 27. 8. od 14.00 do 18.00 v plenéru před Divadlem Drak. Od 15.00 a 17.00 bude k vidění Řeka od Studia Damúza.


Příběh Draku 1958–2018

Výstava Příběh Draku 1958–2018 vypráví příběh 60leté historie Divadla Drak. Prostřednictvím vystavených loutek, fotografií, scénografických návrhů, ukázek
z inscenací a dalších dobových materiálů zachycuje proměny drakovského divadelního jazyka a zároveň přibližuje nezaměnitelnou atmosféru divadla. Představuje Drak jako místo tvorby, ale také jako křižovatku osudů těch, kteří jeho příběh po 60 let spoluvytvářeli.
 

Draci v animaci a Čtyřhlas

Pouze do konce srpna můžete navštívit v Labyrintu Divadla Drak oblíbenou interaktivní výstavu DRACI V ANIMACI A ČTYŘHLAS, věnovanou animaci a všemu co k ní patří.
Výstavu tvoří dvě na sobě zdánlivě nezávislé instalace, které však mají společné to nejdůležitější: lásku k řemeslu, vášeň pro příběhy plné fantazie a radost z objevování jednotlivých fází pohybu.
Interaktivní projekt se skládá z putovní výstavy Čtyřhlas, která vznikla k pásmu čtyř krátkých studentských filmů produkovaných společností MAUR film, a odkrývá filmovým nadšencům zákulisí výroby animovaných filmů spolu s různými druhy animace. Druhou její součástí je dračí animační inkubátor – místo, kde můžete na chvilku zastavit čas a nechat rozběhnout svou vlastní fantazii.
V naší animační herně se můžete stát průzkumníkem, kterému nezůstane skryto žádné tajemství klasických filmových triků anebo si můžete rovnou natočit v jednoduché aplikaci svůj vlastní animovaný film, stačí vám k tomu pouze váš mobilní telefon. Nezáleží na vašem věku ani zkušenostech. Nemusíte být zdatným výtvarníkem ani technickým specialistou. Vždyť animace je hra otevřená všem, kdo mají chuť a odvahu si ji vyzkoušet!




Všichni dobří rodáci

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist