Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Dnes v 19:30 v Hradci Králové začíná hudební festival Jazz Goes to Town
10.10.2023

zpět


Dnes v 19:30 v Hradci Králové začíná hudební festival Jazz Goes to Town

Dnešním dnem odstartuje v Hradci Králové už po devětadvacáté legendární hudební festival – Jazz Goes to Town / Jazz jde městem.  Dramaturgicky neotřelý program s heslem “Vlny radosti” nabídne 14 hudebních vystoupení přes 80 hudebníků z České Republiky a zahraničí. Všechny zahraniční projekty se díky festivalu objeví v Česku úplně poprvé. Koncerty rozezní Hradecké kulturní prostory jako kino Bio Central, Studio Beseda Klicperova Divadla a dalších pět oblíbených míst ve městě. Festival potrvá do soboty 14. října.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji na portále GoOut: https://bit.ly/JGTT2023

Hlavní lákadlo letošního ročníku Jazz Goes to Town je podle pořadatelů česká premiéra norského tělesa Trondheim Jazz Orchestra, jednoho z nejvýznamnějších a nejkreativnějších jazzových souborů v Evropě. Během svých 23 let existence hrál tento orchestr na světových pódiích s jazzovými legendami jako jsou Chick Corea nebo Pat Metheny.

Vedle skandinávské jazzové špičky uslyšíte i umělce z USA (Luke Stewart’s Silt Trio), Švýcarska (trio Speak Low), Slovinska, Polska (Marek Pospieszalski Oktet), Francie (Hirsute) a samozřejmě se na pódiích Hradce Králové objeví i čeští umělci v různých sestavách od dua Emil Viklický & Pavel Hrubý až po jazzový bigband rozšířený o smyčcový kvartet, Concept Art Orchestra & Helge Sunde. 

Každý rok festival iniciuje tvorbu nových skladeb od pozvaných zahraničních rezidentů. Letošními hosty budou slovinská pianistka Kaja Draksler a polský bubeník Szymon Gąsiorek. Kaja Draksler ve světové premiéře odehraje v sobotu 14.10. od 17 hodin varhanní recitál v prostoru Sboru kněze Ambrože. Szymon Gąsiorek se v závěrečném festivalovém večeru přidá k již tradičnímu projektu Shape of Jazz to Come, ve kterém společně se čtyřmi českými hudebníky zkomponují a nazkouší nový repertoár, který zazní ve světové premiéře v kině Bio Central v sobotu 14.10. od 20 hodin. Draksler a Gąsiorek se společně představí už ve čtvrtek 13.10. v Městské knihovně Hradce Králové od 19 hodin, a to v experimentálním duu Czajka & Puchacz (klavír, klávesy, perkuse, bicí, elektronika, hlasy).

Součástí festivalového programu bude také prezentace varhan Hammond firemním hráčem Didrikem Van der Lindenem a poslechový pořad Jana Hocka jako vzpomínka na hudebního publicistu a dlouholetého reportéra festivalu Petra Slabého, který nás letos v únoru tak nečekaně opustil. 

jgtt.cz

facebook.com/JazzGoesToTown

instagram.com/jazzgoestotown


Účinkující:
Trondheim Jazz Orchestra & Ole Morten Vågan (DK/NO/SE)
Speak Low (CH/SE)
Luke Stewart, Silt Trio (US)
Kaja Draksler (SI)
Marek Pospieszalski Oktet (PL)
Hirsute (FR)
Czajka & Puchacz (PL/SI)
Concept Art Orchestra & Helge Sunde (DE/CZ/NO/PL)
The Shape of Jazz to Come vol. 4 (CZ/PL)
Emil Viklický & Pavel Hrubý (CZ)
HLASkontraBAS Oktet (CZ)
2in2out (CZ)
Osian Roberts, The Bopportunists (CZ/GB)
Rusty Cowboys (CZ)
––––––
Doprovodný program:
Prezentace varhan Hammond
Jan Hocek: Ušní střevíc Petra Slabého
Detaily programu: https://www.jgtt.cz/

Všichni dobří rodáci

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist