Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Projekt NAHRANÍ zve do kavárny hradecké Filharmonie – hned 4x
18.10.2023

zpět


Projekt NAHRANÍ zve do kavárny hradecké Filharmonie – hned 4x V minulé sezóně se ve Filharmonii Hradec Králové představil nový hudební projekt NAHRANÍ. Koncerty v neformálním prostředí kavárny jsou příležitostí pro kapely a menší uskupení profesionálních hudebníků i nadšených muzikantů z celého Královéhradeckého kraje. V říjnu a listopadu se posluchači mohou do Filharmonie Hradec Králové vypravit na čtyři z těchto večírků: kapelu Klára Sára a pánové, akordeonistu Aliaksandra Yasinskeho, Trio Nos Dames a Simonu Babčákovou, která na konci listopadu vystoupí se svou One human show za doprovodu kapely Jinotaj.
„I pro letošní sezónu jsme připravili klubovou scénu ve filharmonické kavárně a pokračujeme v našem projektu NAHRANÍ, který má ambicí být multižánrovou platformou nejen pro profesionální muzikanty z řad orchestrálních hráčů, ale i z hudebních nadšenců Hradce a regionu. V minulém roce jsme pro naše posluchače připravili šestnáct koncertů se širokým žánrovým záběrem. I v letošním roce pokračujeme ve stejném duchu a zkusíme přidat i talk show Simony Babčákové. Po novém roce mimo další koncerty např. i besedu s Ivou Marešovou na téma Slovanství,“ zve Vladimír Šrámek, ředitel Filharmonie Hradec Králové.
Nejbližším z koncertů v kavárně je koncert Kláry Sáry, talentované zpěvačky, muzikantky a skladatelky z Třebechovic pod Orebem. Ta vystoupí spolu s pány Petrem Vinklářem, Tomášem Fulkou a Lukášem Kurem. Koncert začne v pátek 20. října v 19 hodin a slibuje špetku folklóru, popu i nádech šansonu.
Aliaksandr Yasinski je sólovým akordeonistou kapely RAZAM. Ve čtvrtek 2. listopadu představí své nové autorské album s názvem „Hlubiny“. V jeho hudbě se prolínají prvky jazzu, rockové hudby, folkloru a world music. Své posluchače láká ale také na skladby Astora Piazzolly ve své vlastní expresivní úpravě.
Trio NOS DAMES tvoří hudebníci Martina Forejtková, David Jandl a Miriam Otčenášková. Poslední ze jmenovaných je mimo jiné houslistkou ve Filharmonii Hradec Králové, Martina Forejtková a David Jandl jsou několikanásobnými vítězi v soutěžích ve frankofonních písních. A právě na ty se mohou návštěvníci koncertu těšit ve čtvrtek 9. listopadu od 19:30 hodin. Na své si tu přijdou hlavně milovníci francouzských šansonů, zazní ale i písně moderní.
ONE HUMAN SHOW SIMONY BABČÁKOVÉ aneb život, vesmír a vůbec…, to je celý název zábavné a inspirativní talk show. Oblíbená herečka tentokrát bude mluvit o vlastním pohledu na současné dění ve společnosti a poradí, jak se ve světě orientovat, komunikovat a otevírat citlivě různá témata. Hudební doprovod zajistí hradecká kapela Jinotaj, která se posluchačům NAHRANÍ představila v kavárně FHK už v minulé sezóně.
„Projekt NAHRANÍ je samozřejmě otevřen také dalším hudebníkům a my budeme moc rádi, jestliže se nám v případě zájmu o vystoupení v našich prostorách ozvou na e-mail nahrani@fhk.cz. Aktuálně máme připraven program minimálně do ledna roku 2024, další termíny se ale nabízejí,“ vyzývá hudební veřejnost Šrámek.
Kompletní program koncertů Filharmonie Hradec Králové najdete na stránkách www.fhk.cz. Vstupenky jsou k zakoupení v Informačním centru Hradec Králové nebo na www.hkpoint.cz. Na místě je možno zakoupit vstupenky pouze v hotovosti.

Všichni dobří rodáci

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist