Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Doporučujeme #kulturní akce

ADALBERTINUM – prosinec 2023
07.12.2023

zpět


ADALBERTINUM –  prosinec 2023 7. prosince – čtvrtek od 19:00 hodin, Velký sál – Adalbertinum
KONCERTDECHOVÉHO ORCHESTRU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ
V čase adventu vás zve na svůj tradiční předvánoční koncert Dechový orchestr města Hradce Králové pod taktovkou Ladislava Tyrnera. Zazní nový žánrově pestrý repertoár, který nechá vyniknout sólisty orchestru a dá mimo jiného vzpomenout na dva významné kapelníky orchestru pány Slavětinského a Kůžela. Jako host tohoto koncertu pak vystoupí královéhradecký dívčí pěvecký sbor Kantiléna.
 
8. – 22. prosince, Velké náměstí
VÁNOČNÍ TRHY NA VELKÉM NÁMĚSTÍ
Již podruhé v novodobé historii Hradce Králové se Velké náměstí promění ve vánoční tržiště. Součástí vánočních trhů bude bohatý doprovodný program spolu s atrakcemi pro děti. Více informací na www.adalbertinum.cz a www.vanocevhradci.cz
 
9. prosince – sobota od 7:44 hodin, Bílá věž
SVÍTÁNÍ NA BÍLÉ VĚŽI
Vstaňte o něco dříve a vychutnejte si z ochozu Bílé věže okouzlující moment, když první sluneční paprsky začnou dopadat na naše město. Sraz je nejpozději 15 minut před časem svítání – východem slunce – před Bílou věží. Kapacita je omezena, aktuální obsazenost a vstupenky naleznete na www.hkpoint.cz.

9. prosince – sobota od 9:00 do 14:00 hodin, učebna - Adalbertinum
SPOLEK LIDOVÉ TVORBY                                                                          
VÁNOČNÍ DEKORACE – věnec, svícen, ozdoby z přírodních materiálů. Pomůcky: nůžky, provázek, celá skořice, badyán, ořechy, bobkový list, mašle. Lektorka: Zuzana Vebersiková.
PALIČKOVÁNÍ– Pomůcky: herdule, paličky, špendlíky, nůžky, papír, háčkovací příze.
Lektorka: Marie Jiroutová.
Povídání o adventu a vánočních zvycích (Bedřiška Barešová). Informace o kurzu získáte na tel.: 604 994 913.
 
9. prosince – sobota od 10:00 hodin, Studio A – Adalbertinum
PEJSEK A KOČIČKA
Veselá maňásková pohádka vypráví o tom, jak spolu pejsek a kočička hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech. Volně podle Josefa Čapka účinkuje Hradecké Amatérské Divadlo loutek. Představení je vhodné pro děti od tří let.
 
9. a 17. prosince – od 15:00 hodin, sraz na Pivovarském náměstí
PROCHÁZKA ADVENTNÍM HRADCEM
Zpříjemněte si předvánoční čas komentovanou procházkou po Hradci Králové. V doprovodu průvodce navštívíte zajímavá místa v centru města, a to na obou březích řeky Labe. Procházka bude zakončena prohlídkou běžně nepřístupné městské hudební síně. Sraz účastníků v 15:00 hodin na Pivovarském náměstí. Vstupenky jsou k zakoupení v Turistickém informačním centru nebo jako eVstupenky na www.hkpoint.cz.

10. prosince – neděle od 10:00 hodin, Studio A – Adalbertinum
JIŘINČINA VÁNOČKA
Jiřinčina vánočka je přes svůj typický humor Divadýlka z pytlíčku poetický vánoční příběh o přátelství a lásce. Malá dívenka Jiřinka potkává nevšedního souseda, se kterým společně rozluští štědrovečerní záhadu. Vánoční atmosféru příběhu také umocní známé koledy a zvyky. Na tuto pohádkovou vánoční komedii bylo spotřebováno spoustu vlněných klubek, ale jak a proč, to už neprozradíme. Pro děti od tří let účinkuje Divadýlko z pytlíčku. 
 
10. prosince – neděle od 16:00 hodin, Velký sál – Adalbertinum  
KVÍTEK VÁNOČNÍ                                                                                                              Koncertem vánočních písní a koled navodí svým příznivcům sváteční atmosféru Folklorní soubor KVÍTEK Hradec Králové.
16. prosince – sobota od 10:00 hodin, Studio A – Adalbertinum
VÁNOČNÍ POHÁDKA
Naše činoherně loutková pohádka dětem ukazuje proč se lidé o Vánocích obdarovávají a proč by se měli mít rádi alespoň na Štědrý den. Na závěr představení nazdobíme stromeček, zanotujeme koledy a připomeneme si vánoční zvyky a obyčeje. V sále se rozhostí kouzlo Vánoc… V představení pro celou rodinu účinkuje Divadýlko MRAK.
 
17. prosince – neděle od 10:00 hodin, Studio A – Adalbertinum
JAK PŘELSTÍT DRAKA
Výpravná pohádková inscenace pojednává o hledání kouzelné rostliny. Činoherní představení, v němž nebudou chybět ani vánoční zvyky a koledy, připravil pro děti od čtyř let hradecký divadelní soubor Studio PH Pohádka.
 
25. prosince – pondělí od 15:00 hodin, Městská hudební síň
JAROSLAV SVĚCENÝ a VÁCLAV  UHLÍŘ                                                                                  Sváteční, vánočně laděný koncert našich předních interpretů, který se stal součástí vánočních svátků v Hradci Králové.
 
25. a 26. prosince – od 14:00 do 15:30 hodin, Kostel sv. Mikuláše, Jiráskovy sady
PROHLÍDKY KOSTELA SV. MIKULÁŠE
Přijďte si prohlédnout interiér a vyslechnout příběh dřevěného kostelíku, který se snad už natrvalo usadil na svém místě – v Jiráskových sadech nedaleko soutoku Labe a Orlice.Od 14:00 do 15:00 hodin probíhá nekomentovaná, v 15:00 hodin pak komentovaná prohlídka. Další termíny prohlídek naleznete průběžně na www.kostelsvatehomikulase.cz. Mimo vypsané termíny lze objednat (alespoň 72 hodin předem) prohlídku pro skupiny o počtu alespoň 10 osob.
 
Připravujeme:
 
1.ledna – pondělí od 17:00 hodin, Velké náměstí
PRVNÍ DEN SPOLU
Přivítání Nového roku za účasti představitelů města Hradec Králové. Na prvním novoročním koncertu vystoupí ONDŘEJ RUML A JIŘÍ ŠEVČÍK za doprovodu kapely PIRATE SWING BAND, následovat bude VIDEOMAPPING, LASEROVÁ SHOW a nebude chybět podávání čočkové polévky.
 
12. ledna – pátek od 20:00 hodin, Velký sál – Adalbertinum
PLES ABSOLVENTŮ TANEČNÍCH KURZŮ
Zveme všechny absolventy tanečních kurzů TOMÁŠE CHMELA v Adalbertinu, jejich přátele, kamarády, známé a všechny příznivce tance a vkusné zábavy na první absolventský ples. Hrát bude kapela BUMBLE BEE BAND střídavě s diskotékou. Celým večerem, stejně jako v kurzech tance, provede taneční mistr TOMÁŠ CHMEL. Vstupenky zakoupíte v síti hkpoint.
 
20. ledna – sobota od 20:00 do 02:00 hodin, Kongresové centrum Aldis
XXII.  KRÁLOVÉHRADECKÝ MĚSTSKÝ PLES
Po slavnostním zahájení otevře plesové dění již tradičně FILHARMONIE Hradec Králové.      O další proud příjemné zábavy se postarají BOOM! BAND JIŘÍHO DVOŘÁKA SE SÓLISTY, MONIKA ABSOLONOVÁ,  ROMAN VOJTEK, DANCE TEAM, JAZZ POLICE, DĚDA MLÁDEK ILLEGAL BAND, HRADECKÁ CIMBÁLOVÁ MUZIKA, ART JAZZ BAND a další překvapení.
Vstupenky na tento reprezentační ples si lze zakoupit v Turistickém informačním centru  
v  Hradci Králové, případně rezervovat v síti HKPOINT.cz.
 
22. ledna – pondělí od 18:00 hodin, Velký sál – Adalbertinum
MARTIN LOEW - KUBA
cestovatelská diashow 
Barvy i šeď. Radosti i starosti. Lesk i bída. Staré bouráky, tlusté doutníky, žhavé rytmy, krásné Kubánky, prázdné obchody. Realita pozdního socialismu uprostřed Karibiku.
Bonus: Oslavy Silvestra na ostrově svobody.

25. ledna – čtvrtek od 19:00 hodin, Velký sál – Adalbertinum
MARIEN
Pardubická skupina Marien patří k nejvýraznějším tvářím současné generace žánru folkové, country a trampské hudby. Kromě mohutných vokálů a silných písní frontmana Víti Troníčka je pro Marien typická i jedinečná koncertní energie a doslova rodinný humor. Marien jsou trojnásobní držitelé Porty a řady dalších ocenění, a disponují mimořádně velikou a stále rostoucí posluchačskou komunitou, která je schopná kapelu následovat i na netradiční outdoorovékoncerty.
 
 
 
 
ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA

Všichni dobří rodáci

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

Tiskové zprávy

Do Klicperova divadla zavítá Barbora Poláková

Do Klicperova divadla zavítá Barbora Poláková

V neděli 1. prosince se v Klicperově divadle uskuteční koncert Barbory Polákové v rámci jejího připravovaného turné Něhy.

KreatFest nabídne praktickou inspiraci, tvořivost, umění a vzdělávání

KreatFest nabídne praktickou inspiraci, tvořivost, umění a vzdělávání

Druhý ročník festivalu kreativity a kreativního učení proběhne v Hradci Králové od 9. do 11. května. Festival KreatFest nabídne bohatý třídenní program složený z workshopů, diskusí, sdílení a tvoření rozprostřený po tvůrčích i vzdělávacích institucích v Hradci Králové. Návštěvníci tak zavítají do knihovny, Centra kreativního muzejnictví, Centra uměleckých aktivit, ale taky Bajkazylu.

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist