Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Doporučujeme #kulturní akce

Centrum Hradce Králové ožije živým uměním již po osmnácté!
02.05.2017

zpět


Centrum Hradce Králové ožije živým uměním již po osmnácté! V pořadí už 18. ročník Open Air Programu Hradec Králové se nezadržitelně blíží, letos se uskuteční ve dnech od 23. do 30. června. Diváci se mohou těšit opět na více než 200 divadelních, hudebních a výtvarných produkcí, které po celých osm dní oživí centrum města. Organizátoři slibují rozmanitý program, který zahrne žánry od činohry přes fyzické divadlo, pohádky, loutková představení, speciální rozhlasová vysílání či improvizaci. Chybět nebudou ani hudební koncerty a večerní DJ sety.
 
První vlaštovky programu
Na základě otevřené výzvy letos organizační tým festivalu obdržel na 220 přihlášek. Do programu se každoročně hlásí soubory amatérské, ochotnické spolky, divadelní soubory základních uměleckých škol, studenti vysokých uměleckých škol, ale také plně profesionální soubory založené převážně absolventy DAMU, JAMU a v letošním roce také bratislavskou VŠMÚ. Všichni zmínění mají v programu OAP své místo. „Snažíme se sestavit bohatý program, který nejlépe reprezentuje to nejaktuálnější dění na půdě současného amatérského i čerstvě profesionalizované alternativní scény.”, říká koordinátorka festivalu Barbora Holanová, která odhaluje zlomek letošní programové nabídky. „18. ročník nabídne představení souborů od Mostu, přes kulturní centra Prahu a Brno až po Ostravu. Uvedeme představení Divadla Spektákl, projekt 23:55 Rádio Zapětpůlnoc divadelního souboru 11:55 (Za pět dvanáct), improvizační skupinu 20 000 židů pod mořem, která vystoupí na OAP poprvé, klasické tituly jako Čechovova Racka nebo Žítkovské bohyně Kateřiny Tučkové.”  Již tradičně OAP přivítá soubory Vosto5, Divadlo D21, Bufet, Studio Damúza nebo UMSKUP.Hudební program OAP láká na brněnské MIDI LIDI, kteří v Hradci představí své nové album Give Masterpiece A Chance!.
 
Open Vacuum
Téma nadcházejícího ročníku –Open Vacuum – představuje ředitelka OAP Martina Erbsová: „V průběhu osmi festivalových dnů přimějeme návštěvníky, aby nám pomohli otevřít vzduchoprázdno, které nás všechny někdy obklopuje. Budeme společně hledat odpovědi na otázky související s definováním hranic, vztahem k místu, kde žijeme, a co, jak a s kým sdílíme. Praskněte své igelitové bubliny a pomozte nám vakuum naplnit novými inspirativními myšlenkami!
 
 
Open Air Program Hradec Králové je od roku 2000 tradiční součástí Mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů a utváří s ním naprosto ojedinělou pulzující událost reflektující bohatý průřez aktuálního tuzemského i evropského kulturního dění. Představení se odehrávají na 15 scénách pod širým nebem v historickém centru města a účastní se ho na 150 divadelníků a hudebníků, kteří vytvoří přes 200 uměleckých produkcí. Venkovní část festivalu navštíví přibližně 50 tisíc diváků. OAP se řadí mezi přední české divadelní události a je zařazen mezi prestižní akce podporované městem Hradec Králové v programu Calendarium Regina.
 
Hlavním cílem projektů kulturní neziskovky kontrapunkt je zapojování obyvatel Hradce Králové do kulturně-společenského dění ve městě i celého regionu, navazování odborné spolupráce s obdobně zaměřenými organizacemi, podpora kreativních lidí a příprava festivalů Open Air Program Hradec Králové a Jazz jde městem / Jazz Goes to Town.

Všichni dobří rodáci

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

Tiskové zprávy

Do Klicperova divadla zavítá Barbora Poláková

Do Klicperova divadla zavítá Barbora Poláková

V neděli 1. prosince se v Klicperově divadle uskuteční koncert Barbory Polákové v rámci jejího připravovaného turné Něhy.

KreatFest nabídne praktickou inspiraci, tvořivost, umění a vzdělávání

KreatFest nabídne praktickou inspiraci, tvořivost, umění a vzdělávání

Druhý ročník festivalu kreativity a kreativního učení proběhne v Hradci Králové od 9. do 11. května. Festival KreatFest nabídne bohatý třídenní program složený z workshopů, diskusí, sdílení a tvoření rozprostřený po tvůrčích i vzdělávacích institucích v Hradci Králové. Návštěvníci tak zavítají do knihovny, Centra kreativního muzejnictví, Centra uměleckých aktivit, ale taky Bajkazylu.

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist