Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

NEDĚLE 30. SRPNA 2020 VE 20 HODIN
RESTAURACE NA SOUTOKU, U LABE 427/1, 500 02 HRADEC KRÁLOVÉ

PROGRES 2

RESTAURACE NA SOUTOKU, U LABE 427/1, 500 02 HRADEC KRÁLOVÉ, ČTVRTEK 27. SRPNA 2020 VE 20.00 HODIN

KAREL KAHOVEC, VIKTOR SODOMA  + GEORGE AND BEATOVENS

KAREL KAHOVEC, VIKTOR SODOMA + GEORGE AND BEATOVENS

STŘEDA 21. ŘÍJNA 2020 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Partneři Kultury Hradec

Restaurace Na Soutoku

Kalendárium

<  SRPEN 2020  >
POÚT STČT SOBNE

Doporučujeme

HISTORICKY NEJVĚTŠÍ FESTIVAL A POCTA ČESKÉMU FILMU

HISTORICKY NEJVĚTŠÍ FESTIVAL A POCTA ČESKÉMU FILMU Ve dnech 1. 6. - 9. 7. 2019 se uskuteční historicky největší festival českého nejvýznamnějšího období samostatné  české kinematografie  a současně i posledního období 35mm filmového pásu (1992 – 2010). Festival tak bude i symbolickým a bohužel definitivním rozloučením s tvorbou a distribucí filmů tohoto magického filmového materiálu. Akce se uskuteční ve 34 městech ČR a SR a nabídne dnes již unikátní projekce filmů z 35mm filmového pásu i setkání s významnými filmovými osobnostmi. Projekce a besedy budou probíhat v kinech i ve formě open air projekce historicky první promítací maringotkou Lady P. Čadíka.  Program a produkci zajišťuje iniciátor a organizátor velkých akcí (LFŠ, Projekt 100 ...) - filmový nadšenec Jiří Králík. Struktura programu všech měst je stejná –  podvečerní setkání a beseda s hosty a osobnostmi, výstava a  projekce slavného českého filmu z 35mm kopie.

33 MĚST, 33 FILMŮ,  NA 40 OSOBNOSTÍ
K naprosté unikátnosti festivalu přispívá především osobní účast významných osobností  československého filmu, pro většinu z nich dokonce i s významným jubileem. Diváci se mohou těšit např. na setkání a vzpomínky E. Balzerové, J. Šofra, R. Sedláčka, J. Nohavici, R. Špačka, O. Malého,  F. A. Brabce , J. Mádla, S. Gedeona, M. Janka, V. Hanzela, J. Polákové, T. Vorla, M. Jíchy, M. Cieslara, J. Macháčka, M. Donutila, M. Lasici, M. Huby, V. Morávka, B. Slámy, B. Seidlové, K. Smyczka, J. Špalka, J. Macháně, J. Jakubiska... Osobnosti doplní místní organizátoři filmových projekcí, kteří rovněž dostanou symbolickou cenu Rytíř filmového pásu.

SILNÉ PŘÍBĚHY, VÝZNAMNÁ VÝROČÍ
Festival vznikal na základě silných osobních příběhů, ale i významných výročí. Kromě jubilantů-hostů připomeneme především 100 let českého optického průmyslu (podle tohoto výročí se jmenuje celý festival i doprovodná výstava Meopty), ale  i 100. let podnikání R. Jelínka. Připomeneme i další důležitá výročí naší kinematografie - 25.let trvání ceny Český lev, 10 let od začátku masivní digitalizace českých kin a konce 35mm formátu.

VELKÁ POMOC KIN, MĚST, KRAJŮ A FIREM
Festival nezískal podporu MKČR a ani Státního fondu na podporu české kinematografie, takže se koná jen díky finanční podpoře měst a krajů. Ale i firem a institucí  - MEOPTA,  BARRANDOV STUDIO,  RUDOLF JELÍNEK, Revenium, Mýjomi, Kinoservis Zlín, TOPLAC, A4BS …. Mediální podpora RADIO UNITED SERVICES, Total Film a CSFD.

www.kinematograf-100.webnode.cz

Všichni dobří rodáci

ZDENĚK MATĚJ KUDĚJ

Velmi nadaný, těžko zvládnutelný. Takový byl Magor Jirous počátku dvacátého století, spisovatel Zdeněk Matěj Kuděj. Tedy – spisovatel.

JOSEF KNAP

Jestli se zajímáte o skutečně krásnou literaturu a zároveň o dlouho zapovězené české autory (Jan Čep, František Křelina, Jan Zahradníček), jsou texty Josefa Knapa určeny právě vám.

JOSEF HIRŠAL

Chomutičky u Jičína byly administrativně včleněny do blízkých Chomutic roku 1950.

Hradecko

NOVA CUP 2020 - Segafredo Sahara Race

07.srpna - pátek

Jedinečná sportovní akce v písečném lomu Marokánka. Start a cíl závodu proběhne v písníku Marokánka, který je součástí Městských lesů Hradec Králové.

Hradecká V8

21.srpna - pátek

Máte rádi ameriky? Tak to si nemůžete nechat ujít letošní 13. ročník Hradecké V8 – tradiční velký sraz amerických vozů, který se každoročně koná v Hradci Králové na Stříbrném rybníce.

Svátek vína na soutoku

28.srpna - pátek

Dovolujeme si Vás pozvat na již šestý ročník Svátku vína na soutoku, který nabídne skvělá vína, delikatesy a doprovodný program laděný do komorního prostředí Jiráskových sadů. Opět v pátek, ale končíme až ve 22 hod!

V září se můžete těšit na dvě dračí premiéry a benefiční DEN PRO ZAVĚŠENOU VSTUPENKU!

První z nich je tolik očekávaná Šípková Růženka, steampunková maňásková groteska na motivy klasické pohádky pro věkovou skupinu 6+.
Druhou pak poetická klaunerie Do Hajan! pro děti od 3 let.
Ta vypráví o tom, co se stane, když se večer dětem nechce ani trochu spát.
V neděli 13. 9. si nenechte ujít benefiční program na podporu charitativního projektu Zavěšená vstupenka.

JAK BÝTI DOBROU ŽENOU

05.srpna - středa od 20:30 hodin
Letní kino Širák

Francie/Belgie 2020, režie Martin Provost, 108 minut, do 12 let nevhodný, titulky

Paulette po smrti manžela zjistí, že její maloměstský ústav pro výchovu vzorných manželek krachuje . Se svým ex si sice poprvé v životě udělá sexuálně dobře, má ale pochybnosti o vlastní výuce. A její žákyně jedou na soutěž dokonalých hospodyněk do Paříže, kde to začíná vřít, neboť je konec 60. let ... Hrají: Juliette Binocheová (Pravda), Yolande Moreauová (Rebelky), Edouard Baer (Raoul Taburin) aj.
KOMEDIÁLNÍ BOUŘE STUDENTSKÉ I NORMÁLNÍ HORMONÁLNÍ.
PREMÉRA

KDYŽ SE SEJDOU MEDVĚDI U JEDNOHO STOLU…

PROKOP HOLOUBEK Z MIDI LIDI SLOŽIL HUDBU KE ZBRUSU NOVÉ PÍSNIČCE „MEDVĚDÍ SRAZ“ PRO FILM MLSNÉ MEDVĚDÍ PŘÍBĚHY

Kalendárium