Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

ROMANCE ČESKÁ

ROMANCE ČESKÁ

Koncert k Roku české hudby
25. DUBNA 2024 V 19.30 HOD., SÁL FILHARMONIE HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Divadelní oslavy v plném proudu
25.06.2019

zpět


Divadelní oslavy v plném proudu 25. ročník festivalu Divadlo evropských regionů a 20. ročník festivalu Open Air Program má za sebou první polovinu oslav. Nejen díky slunečnému počasí si můžou návštěvníci divadelní událost roku v historickém centru Hradce Králové užívat plnými doušky.   
Slavnosti Open Air Programu začaly s plnou parádou, první den diváky pohostilo pražské Divadlo D21 se svým temným kabaretem Válka s mloky dle slavné předlohy Karla Čapka. Večer se o narozeninovou show postarala kapela The Atavists, jež si z letošních cen Anděl odnesla hned dvě ocenění.
Sobota patřila improvizačnímu zápasu mezi hradeckou skupinou Bizony a pardubickou skupinou Paleťáci na příhodné téma Hradec vs. Pardubice. Sobotní program obohatil i festivalový pardál Filip Teller se svým monodramatem Cikánský boxer. V neděli a pondělí, kdy izraelská performerka Chen Nadler roztančila Gočárovo schodiště, nejeden divák podlehl atmosféře jejího vystoupení a přidal se k tanci.
Startu do druhé poloviny festivalu se zhostí slovenská hudební experimentátorka Katarzia se svým projektem Antigona. Mezinárodní kolektiv umělců Le Cabaret Nomade své diváky přesvědčí o tom, že i z pouličního divadelního představení lze udělat intimní moment pro jednotlivce. Předposlední den ovládnou umělci z kulturního centra Venuše ve Švehlovce se sitcomem Co čumíš II a s balkánskou válečnou komedií One Night Stand Up. Pod záštitou Venuše ve Švehlovce představí nezávislé umělecké těleso Depresivní děti touží po penězích hororový příběh na motivy Edgara Allana Poea Zánik domu Usherů.
Osmidenní divadelní slavnosti uzavře brněnská angažovaná divadelní platforma Divadlo Feste se svou inscenací Display of the Shame na motivy Karla Čapka o budoucím světě, kde se soužití robotů a lidí pomalu stává raritou. O závěrečný večírek plný konfet, masek a party čepiček se postará 65členný soubor Police Symphony Orchestra. Po celý večer se díky muzikantům jako Vole, Povodí Ohře čiDJ Maceo ponese narozeninová atmosféra ulicemi i parkem.
Nesoutěžní přehlídka amatérských i profesionálních souborů Open Air Program, která je součástí festivalu Divadlo evropských regionů spolu s Klicperovým divadlem a Divadlem Drak, nabídne letos narozeninový balíček, jenž obsahuje nad 200 představení na 20 otevřených scénách v historickém jádru Hradce Králové. Open Air Program pořádá kulturní neziskovka kontrapunkt.

Všichni dobří rodáci

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

KAREL ZEMAN

KAREL ZEMAN

Také slavný kouzelník stříbrného plátna, režisér Karel Zeman, má vazby k našemu kraji. Narodil se 3. listopadu 1910 v Ostroměři u Nové Paky.

Tiskové zprávy

FLAMENGO REUNION SESSION – JEN TAK DÁL!

FLAMENGO REUNION SESSION – JEN TAK DÁL!

Jen málokdo pamatuje živá vystoupení Flamenga v době vydání alba Kuře v hodinkách.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY: Chvění. Tekutost. Rovnováha.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY: Chvění. Tekutost. Rovnováha.

Od 21. do 28. června 2024 se Hradec Králové znovu promění v srdce českého divadla. Tradičně se totiž tento poslední červnový týden otevřou dveře Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. 29. ročník opět přináší unikátní spojení divadla, hudby a uměleckých performancí, které oslavují dynamiku života a umělecké tvorby. Festivalem každoročně ožívá celé město a bývá proto přirovnáván k divadelnímu festivalu v Avignonu nebo filmovým Karlovým Varům.

Dny dobrovolnictví v Královéhradeckém kraji

Dny dobrovolnictví v Královéhradeckém kraji

Kreativní workshopy, burzu neziskovek, charitativní běh a také rozmanité aktivity pro rodiče a děti, to vše nabídnou letošní Dny dobrovolnictví od 25. do 28. dubna 2024 v Královéhradeckém kraji. V Hradci Králové je odstartuje akce DOBROTYL ve čtvrtek 25. dubna od 9:00 do 17:30 hodin na Tylově nábřeží. Již od rána ožije nábřeží burzou neziskovek, které si pro návštěvníky připravily i zábavné workshopy. Odpoledne se mohou děti i dospělí zapojit do charitativního běhu, zahrát si různé hry, odekorovat si plátěnou tašku nebo vyrobit smysluplné přání. Akci pořádá Dobrovolnické centrum Diecézní charity Hradec Králové a Gymnázium J. K. Tyla.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - Oblastní charita Hradec Králové
Kulturní akce - Daniela BENEŠOVÁ, Karel BENEŠ - obrazy, pastely, grafika
Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist