Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

Jazz Goes to Town představuje interprety a zahajuje předprodej!
01.08.2019

zpět


Jazz Goes to Town představuje interprety a zahajuje předprodej! Jubilejní 25. ročník mezinárodního hudebního festivalu Jazz jde městem / Jazz Goes to Town proběhne tradičně druhý říjnový týden (8.–12. 10. 2019) v nejrůznějších prostorách i samotných ulicích města Hradec Králové. Posluchačům nabídne vystoupení kapel, uskupení a formací složených z umělců pocházejících z dvaceti zemí světa a čtyř kontinentů. Více než polovina z nich se představí v české premiéře. Vstupenky v prodeji!

Program festivalu letos v Hradci Králové představí hned několik českých premiér zahraničních umělců. Například energické trio Digital Primitives, jehož ústřední postava Cooper-Moore je jednou z nejvýraznějších osobností nezávislé newyorské jazzové scény. Společně s tímto triem v rámci jednoho večera vystoupí mezinárodní septet Ziv Taubenfeld's FULL SUN, složený z hudebníků ze sedmi zemí světa. Poprvé Českou republiku zasáhne také hudební smršť holandské kapely The Zebra Street Band, která provede návštěvníky historickým centrem Hradce Králové a jež se také postará o večerní klubovou afterparty. Explozivní zakončení 25. ročníku Jazz jde městem / Jazz Goes to Town slibuje patnáctičlenný severský bigband Paal Nilssen-Love’s Large Unit.

Zahájení festivalu bude patřit mezinárodnímu oktetu Didrik Ingvaldsen Ensemble, který překračuje geografické i stylové hranice propojením skandinávské, berlínské a české jazzové scény. Lídrem formace je trumpetista a skladatel Didrik Ingvaldsen, působící na jazzových scénách v Norsku, Berlíně a New Yorku. Londýnskou jazzovou scénu festivalovým návštěvníkům přiblíží v české premiéře kvartet cenami ověnčeného (MOBO Best Jazz 2015, Jazz FM Award, Parliamentary Jazz Award) saxofonisty Binkera Goldinga s názvem Binkers Golding’s Band.

Dramaturgie samozřejmě neopomene ani tvorbu českých formací a našich nejbližších sousedů. Do Hradce Králové zavítá polský kvintet vedený basistou Wojtekem Mazolewskim, který patří už více než dekádu k absolutní špičce polského moderního jazzu. S komorním vystoupením v hradecké PETROF Gallery festival navštíví také jedna z nejvýraznějších českých hudebnic a autorka hudby k televiznímu filmu Dukla 61 Beata Hlavenková. Ryze české zastoupení festivalového programu doplní kultovní pražská kapela s dvacetiletou historií MUFF a formace mladých jazzmanů Pavel Zlámal & PQ. Vznikla v dynamickém prostředí brněnské Janáčkovy akademie múzických umění pod vedením zkušeného saxofonisty Pavla Zlámala, který se v roce 2017 představil festivalovému publiku v rámci sólového koncertu.

Tradičně festival nabídne i komorní experimentální vystoupení, které tentokrát zajistí americko-rakouské duo Kena Vandermarka a Christofa Kuzmanna. Hudební projekt amerického virtuózního saxofonisty Michaela Moora a izraelského basklarinetisty Ziva Taubenfelda, který vzniká speciálně pro letošní ročník Jazz Goes to Town, se představí v prostoru kulturní památky Sbor kněze Ambrože. Hradeckou Městskou hudební síň pak rozezní česko-německé duo Klaus Kugel & Pavel Hrubý. Všestranný hráč na dechové nástroje Pavel Hrubý patří už více než patnáct let k oporám českého moderního jazzu, přední evropský jazzový bubeník Klaus Kugel vystoupení této dvojice kromě hry na klasickou bicí soupravu ozvláštní také původními perkusivními nástroji a objekty, které sám vytváří.

VSTUPENKY NA FESTIVAL

Vstupenky v cenové relaci od 100 do 400 Kč jsou od 1. srpna 2019 v prodeji na www.goout.cz, na prodejních místech sítě GoOut (Praha, Brno, Ostrava, Plzeň) a od 5. srpna 2019 také na dvou místech v Hradci Králové – pokladna Bio Central a Café na kole (dle otevírací doby, platba pouze v hotovosti). Vstupenky v předprodeji jsou cenově výhodnější než při koupi na místě, předprodej končí vždy hodinu před začátkem každého koncertu.

Poskytujeme slevy pro studenty, seniory a zvláštní ceny vstupenek pro držitele karet EYCA, nabízíme také dva typy permanentek – na celý festival za jednotnou cenu 1 500 Kč, na páteční a sobotní program za jednotnou cenu 800 Kč.

Kompletní program a další informace naleznete na webu festivalu www.jgtt.cz.

Sledovat nás můžete také na FACEBOOKU a INSTAGRAMU.

Všichni dobří rodáci

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

Tiskové zprávy

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Romance česká – melodramy ve Filharmonii Hradec Králové

Koncertní sezóna Filharmonie Hradec Králové se zvolna chýlí ke svému závěru a v hlavní Bílé abonentní řadě zbývá filharmonikům odehrát již jen dva koncerty z původních osmi. Předposlední událostí této řady je ve čtvrtek 25. dubna koncert s názvem Romance česká, při kterém publikum uslyší mírně netradiční, ale pro českou hudbu reprezentativní žánr melodramu. Role recitátora se ujal herec Miroslav Táborský.

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

29. ročník Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY odtajnil program. Připravte se na týden plný chvění, tekutosti a rovnováhy!

Hradec Králové, který se každoročně na konci června promění v epicentrum českého divadla, dnes zveřejnil kompletní program letošního 29. ročníku Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Tento rok festival nabídne nadšencům divadla jedinečnou příležitost zúčastnit se bohatého programu plného divadelních, hudebních i pouličních vystoupení.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist